Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Μακαρονάδα φούρνου με χταπόδι!

Καλοκαιρινό φαγητό που θα λατρέψετε!

1 Ιουλίου 2019 16:05
Μακαρονάδα φούρνου με χταπόδι!

Το Athensmagazine.gr ψάχνει τις καλύτερες συνταγές για εσάς και την οικογένειά σας! Ειδικά τώρα το καλοκαίρι θέλουμε συνταγές που θα είναι γευστικές! Η μακαρονάδα φούρνου με χταπόδι θα γίνει η αγαπημένη σας!

Υλικά:

1 κιλό χταπόδι, φρέσκο ή κατεψυγμένο, πλυμένο και καθαρισμένο


500 γρ. μακαρόνια Νο 10 ή και λεπτότερα αν μας αρέσουν
3 ξερά κρεμμύδια, καθαρισμένα και κομμένα σε ψιλά καρέ
400 γρ. τοματάκια ολόκληρα από κονσέρβα, με το χυμό τους, πολτοποιημένα
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
1 φύλλο δάφνη
1 ξυλάκι κανέλας
250 ml λευκό κρασί, ξηρό
200 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι με 150 ml νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά, για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει λίγο. Το βγάζουμε σε μια επιφάνεια κοπής, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο για να μπορούμε να το πιάσουμε και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια, διαστάσεων περίπου 2 - 3 εκ. Καθαρίζουμε την κατσαρόλα όπου βράσαμε το χταπόδι, βάζουμε το ελαιόλαδο, το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν και να μαλακώσουν λίγο.

Ρίχνουμε το χταπόδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου άλλα 3 - 4 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσει. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2 - 3 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το σκόρδο, την ντομάτα, τη δάφνη, την κανέλα, αλάτι, πιπέρι και 100 ml νερό, ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε να μαγειρευτεί για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει καλά το χταπόδι και να «δέσει» η σάλτσα. Αφαιρούμε και πετάμε την κανέλα και τη δάφνη.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Σε μια βαθιά κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά για περίπου 4-5 λεπτά, να μαλακώσουν λίγο.

Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε ένα μέτριο ταψί. Aδειάζουμε από πάνω τη σάλτσα με το χταπόδι και ανακατεύουμε απαλά για να σκορπιστεί ομοιόμορφα. Ψήνουμε για περίπου 5 - 6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα μακαρόνια και να μελώσει η σάλτσα.

Καλή επιτυχία!

Μιλφέιγ ατομικά έτοιμα σε 10 λεπτά!

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα δροσερό, αφράτο και πεντανόστιμο μιλφέιγ, σαν επιδόρπιο μετά από ένα χορταστικό γεύμα και δείπνο ή για τις ώρες της “ληγούρας’… Μια απλή, γρήγορη και πανεύκολη συνταγή που είναι έτοιμη σε 10 λεπτά!

Υλικά συνταγής

1 φάκελος Κρέμα Ζαχαροπλαστικής στιγμής με γεύση βανίλια
1 βανιλίνη
350 ml γάλα πλήρες
180 ml φυτική σαντιγί
200 γρ. σφολιατίνια θρυμματισμένα
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μπολ ρίχνετε τη κρέμα ζαχαροπλαστικής, τη βανιλίνη και το γάλα και τα χτυπάτε με σύρμα για 3 λ μέχρι να σφίξει. Προσθέτετε τη φυτική σαντιγί και ανακατεύετε με μια μαρίζ, με απαλές κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
Παίρνετε 5-6 φαρδιά και κοντά ποτήρια (ή όσα θέλετε σε μέγεθος επιλογής σας) και ρίχνετε στη βάση τους από λίγα θρυμματισμένα σφολιατίνια. Τα σκεπάζετε με μια στρώση κρέμας και από πάνω βάζετε άλλη μια στρώση με θρυμματισμένα σφολιατίνια.
Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία άλλη μια φορά με στρώση κρέμας και με στρώση από θρυμματισμένα σφολιατίνια και τελειώνετε πασπαλίζοντας στην επιφάνειά τους ζάχαρη άχνη. Τα τρώτε αμέσως ή τα βάζετε στο ψυγείο μέχρι να τα σερβίρετε.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Φανταστικό κριθαράκι με χταπόδι κοκκινιστό!

Σπιτικό ψωμί με μπίρα!

Δείτε όλες τις συνταγές στο Athensmagazine.gr!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share