Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ένας αγρότης μας αποκαλύπτει 5 έξυπνα κόλπα για να διαλέγουμε πάντα το τέλειο καρπούζι!

Και σε ποιον δεν αρέσει το καρπούζι;

25 Ιουνίου 2019 10:48
Ένας αγρότης μας αποκαλύπτει 5 έξυπνα κόλπα για να διαλέγουμε πάντα το τέλειο καρπούζι!

Και σε ποιον δεν αρέσει το καρπούζι; Οι περισσότεροι έχουν πάθει εμμονή με την εκπληκτική του γεύση. Μερικές φορές νομίζουμε πως εκτός και αν είσαι ένας έμπειρος αγρότης, το να αγοράσεις ένα ζουμερό, γευστικό και ώριμο καρπούζι είναι καθαρά θέμα τύχης.

Ωστόσο, δεν χρειάζεται να είναι έτσι, αρκεί να ξέρετε τι ψάχνετε όταν διαλέγετε ένα καρπούζι. Πράγματι, μπορείς να καταλάβεις αν είναι ώριμο, χωρίς να χρειαστεί να το κόψεις.

Γι’αυτό, βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε συμβουλές από έμπειρους αγρότες που θα σας βοηθήσουν να διαλέγετε πάντα το καλύτερο καρπούζι.

Κοιτάξτε για το σημείο στο οποίο καθόταν στο χωράφι

Αυτό το κίτρινο σημάδι δείχνει πώς καθόταν το καρπούζι στο χώμα. Τα ώριμα καρπούζια έχουν πορτοκαλί σημάδι, όχι άσπρο. Ψάξτε για διακλαδώσεις.

Αυτά τα σημάδια δείχνουν πως οι μέλισσες ακούμπησαν πολλές φορές τα σημεία επικονίασης. Όσο πιο πολλές φορές, τόσο πιο γλυκό θα είναι το φρούτο.

“Αρσενικό” και “θηλυκό” καρπούζι

Οι περισσότεροι δεν ξέρουν τη διαφορά στο φύλο. Για παράδειγμα, τα “αγόρια” είναι πιο μεγάλα και μακρυά. Τα “κορίτσια” όμως είναι πιο στρόγγυλα και πολύ πιο γλυκά.

Δώστε προσοχή στο μέγεθος

Καλύτερα να μην διαλέξετε ούτε το μεγαλύτερο αλλά ούτε το μικρότερο καρπούζι που θα βρείτε. Διαλέξτε ένα μέτριου μεγέθους. Είναι επίσης σημαντικό, είτε μεγάλο, είτε μικρό, να φαίνεται βαρύ για το μέγεθός του.

Επιθεωρήστε την ουρά

Μία ξεραμένη ουρά δείχνει πως το καρπούζι είναι ώριμο. Ωστόσο, εάν η ουρά του είναι πράσινη, αυτό σημαίνει πως το μάζεψαν πολύ νωρίς και δεν θα είναι έτοιμο.

Δοκιμάστε το και δεν θα χάσετε: Καρπούζι ψητό στα κάρβουνα!

Αν δεν έχετε δοκιμάσει ψητό καρπούζι στα κάρβουνα χάνετε! Μοναδική φανταστική γεύση με τα αρώματα από τα βότανα και τα μυρωδικά του καλοκαιριού και σάρκα μεστή και βελούδινη.

6 χοντρές φέτες καρπούζι

1 φλιτζάνι φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο

6 κουταλιές γλυκού μέλι

6 κουταλιές του γλυκού ξινομυζήθρα

Κόβουμε 6 χοντρές φέτες από ένα καρπούζι.

Ζεσταίνουμε καλά την ψησταριά μας ή το σχαροτήγανο και ψήνουμε σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά από την κάθε πλευρά.

Βγάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε από μία κουταλιά ξινομυζήθρα μία κουταλιά μέλι και το φρέσκο δυόσμο.

Δείτε τι θα συμβεί στο σώμα σας αν τρώτε μια φέτα καρπούζι κάθε μέρα για μία εβδομάδα!

Καλοκαίρι χωρίς καρπούζι γίνεται; Δεν γίνεται. Είναι το πιο αναζωογονητικό και δροσιστικό φρούτο της εποχής. Εκτός όμως από την άμεση ενυδάτωση που προσφέρει, γνωρίζετε ότι διαθέτει και άλλα πολύ σημαντικά οφέλη για την υγεία; Στην περίπτωση που το απολαμβάνετε καθημερινά, κάνετε αναμφισβήτητα ένα πολύτιμο δώρο στον οργανισμό σας.

Εδώ Είναι Τα Κορυφαία Οφέλη Που Διαθέτει Το καρπούζι για την υγεία

Διατηρεί τους νεφρούς υγιείς.
Μάχεται ενάντια στον καρκίνο.
Βελτιώνει την υγεία των ματιών.
Αντιμετωπίζει την ανικανότητα
Ενισχύει τις εγκεφαλικές λειτουργίες.
Προάγει την καλή υγεία της καρδιάς.
Μειώνει τις φλεγμονές.
Καταπολεμά την κατάθλιψη.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, παρακολουθείστε το βίντεο που ακολουθεί

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share