Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Πανεύκολο cheesecake με γλυκό του κουταλιού βύσσινο!

Κόλαση!

18 Ιουνίου 2019 14:47
Πανεύκολο cheesecake με γλυκό του κουταλιού βύσσινο!

Απλό, εύκολο και γρήγορο cheesecake γαρνιρισμένο με γλυκό του κουταλιού βύσσινο. Μια πανεύκολη για αρχάριους και πολύ γρήγορη συνταγή για να απολαύσετε ένα δροσερό, αφράτο, υπέροχο cheesecake.

Υλικά συνταγής
Για τη βάση:
250 γρ μπισκότα Digestive
125 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για τη κρέμα cheesecake:
700 γρ. τυρί κρέμα
70 γρ. ζάχαρη άχνη
250 γρ. κρέμα γάλακτος 35%-36% λιπαρά
200-250 γρ. γλυκό κουταλιού βύσσινο
1/2 πακέτο Digestive για επικάλυψη (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής
Για τη βάση: Θρυμματίζετε σε σκόνη τα μπισκότα στο multi και τα αναμιγνύετε καλά με το βούτυρο. Στρώνετε το μείγμα, πιέζοντάς το καλά σε ένα στρογγυλό ταψί με αποσπώμενη βάση, ή σε ένα τσέρκι με διάμετρο βάσης 20 εκ. και ύψος τουλάχιστον 4 εκ.
Για τη κρέμα cheesecake: Βάζετε στο κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάτε καλά προσθέτοντας σταδιακά, σιγά-σιγά, τη κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει η κρέμα και γίνει σαν σφιχτή σαντιγί. Σταματάτε το μίξερ.
Αδειάζετε τη κρέμα πάνω από τη μπισκοτένια βάση, στρώνετε με σπάτουλα την επιφάνεια και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 2 τουλάχιστον ώρες να παγώσει. Μετά ξεφορμάρετε, με τη βοήθεια ενός μαχαιριού στα τοιχώματα, τη κόβετε σε μερίδες, γαρνίρετε με γλυκό κουταλιού βύσσινο και σερβίρετε.
Προαιρετικά τη γαρνίρετε και περιμετρικά με μπισκότα digestive, τα οποία φροντίζετε να τα κόψετε οριζόντια στη κάτω πλευρά τους για να γίνουν επίπεδα.

Πεντανόστιμη συνταγή για σιροπιαστή πορτοκαλόπιτα!

Αν αγαπάτε τη γεύση του πορτοκαλιού δοκιμάστε αυτή την σιροπιαστή πορτοκαλόπιτα!

Μία εύκολη και νόστιμη συνταγή!

Υλικά

1 συσκευασία φύλλο κρούστας
4 αυγά μεγάλα
400 γρ. ζάχαρη
2 πορτοκάλια μεγάλα (χυμό και ξύσμα)
300 γρ. γιαούρτι
2 κ.γλ. βανίλια
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
200 ml ηλιέλαιο
1,5 φλιτζ. νερό
1 ξυλάκι κανέλα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Kόβουμε τα φύλλα κρούστας σε μέτριες λωρίδες.

Στο μίξερ χειρός χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα τα αυγά και 200 γρ. ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού. Προσθέτουμε χτυπώντας σε μέτρια ταχύτητα το γιαούρτι, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ.
Αφού αναμειχθούν τα υλικά προσθέτουμε στο τέλος το ηλιέλαιο. Χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Προσθέτουμε λίγα λίγα τα κομμάτια από φύλλα κρούστας, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ. Μεταφέρουμε το μείγμα της πορτοκαλόπιτας σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε για περίπου μια ώρα.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι: Σε κατσαρόλα βαζουμε 200 γρ. ζάχαρη, το νερό, τον χυμό πορτοκαλιών και την κανέλα σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά. Περιχύνουμε την κρύα πορτοκαλόπιτα με σιρόπι καυτό ή το ανάποδο.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share