Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Κοτόπουλο με πιπεριές και πάπρικα!

Μοναδική γεύση!

18 Ιουνίου 2019 10:20
Κοτόπουλο με πιπεριές και πάπρικα!

Κοτόπουλο με πιπεριές και πάπρικα. Μια συνταγή για ένα πλήρες γεύμα, με νόστιμο κοτόπουλο με την υπέροχη γεύση της κίτρινης πιπεριάς και της πάπρικας.

Υλικά συνταγής

1 κοτόπουλο 1.200 γρ. περίπου, κομμένο σε μερίδες
2 κίτρινες πιπεριές σε φέτες
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ξερά, σε φέτες
1 κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κοφτή κ.σ. ντοματοπελτέ
1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
2 κ.γ. κοφτά πάπρικα
1/2 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
1 ζωμό κότας (προαιρετικά)
αλεύρι για το πανάρισμα
ελαιόλαδο
αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής
Κόβετε το κοτόπουλο σε μερίδες. Σε βαθύ σκεύος ανακατεύετε αλεύρι με λίγο αλάτι και πιπέρι και αλευρώνετε τα κομμάτια του κοτόπουλου. Τα τηγανίζετε, σε μέτρια φωτιά, σε 1/3 φλ. τσαγιού ζεστό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν και “θωρακιστούν” απ” όλες τις πλευρές και τα μεταφέρετε σε κατσαρόλα.

Προσθέτετε στο ίδιο τηγάνι 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, σοτάρετε το κρεμμύδι και τη πιπεριά σε φέτες, ανακατεύοντας για 2-3 λ ή μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε τις ντομάτες, το πελτέ, τη ζάχαρη, τη πάπρικα, προαιρετικά το ζωμό κότας, και βράζετε τη σάλτσα για 10 λ περίπου σε μέτρια φωτιά.
Μεταφέρετε τη σάλτσα στη κατσαρόλα με το κοτόπουλο, προσθέτετε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε και το αφήνετε να σιγοβράσει, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 1 ώρα περίπου. Αν απαιτηθεί κατά τη διάρκεια του ψησίματος συμπληρώνετε τη σάλτσα με λίγο ζεστό νερό. Το σερβίρετε με ρύζι πιλάφι.

Απίστευτο: Το λάθος που όλοι κάνουμε τόσα χρόνια στο τηγάνισμα της πατάτας! Η λεπτομέρεια που τα ανατρέπει όλα!

Θα μάθουμε πως να τηγανίζουμε (αν και δεν το προτιμούμε για λόγους διατροφής) πατάτες. Αν σας φαίνεται πανεύκολο και τώρα ενδεχομένως να έχετε σκάσει στα γέλια, μην το κοροϊδεύετε καθόλου γιατί είναι αρκετοί εκείνοι που δεν είχαν έρθει σε επαφή με τηγάνι ενώ η ενασχόληση τους με την κουζίνα ήταν συχνή.

Το λάδι που καίει και πιτσιλάει είναι τρομακτικό. Το ίδιο τρομακτική είναι και η πατάτα κατά το ξεφλούδισμα της καθώς για ΄μας τις ψιλοάχρηστες νοικοκυρές θα πρέπει να καθαριστεί το φύλλο με θρησκευτική σχεδόν ευλάβεια προκειμένου να μείνει και λίγη πατάτα για φάγωμα και να μην πεταχτεί όλη μαζί με τις φλούδες.

Το λάδι λοιπόν στην κατσαρόλα πρέπει να σκεπάζει τον όγκο των πατατών που θα ρίξετε μέσα. Δηλαδή να καλύπτονται όλες οι πατάτες σας, έτσι θα μάθετε σιγά σιγά να το υπολογίζετε.

Tip: Τις πατάτες να τις κόβετε σε λεπτές φέτες σαν τα πατατάκια. Γίνονται τραγανιστές και νοστιμότατες. Επίσης, όταν τις βγάλετε από το τηγάνι, τοποθετήστε τις σε ένα μπολ με απορροφητικό χαρτί για να μη στάζουν λάδι όταν τις τρώτε. Σερβίρετε τις με αλάτι και ρίγανη.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share