Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κανταΐφι σουφλέ με τυριά, ζαμπόν και πιπεριές Φλωρίνης!

Τέλειο!

10 Ιουνίου 2019 16:19
Κανταΐφι σουφλέ με τυριά, ζαμπόν και πιπεριές Φλωρίνης!

Αυτή είναι η συνταγή που θα λατρέψετε! Τόσο γευστική...τόσο υπέροχη!

Υλικά

1 πακέτο φύλλο κανταΐφι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
1 λίτρο φρέσκο γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
6 αβγά
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
2 πρέζες μοσχοκάρυδο
2 κ.σ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο
Για τη γέμιση τυριών

300 γραμ. φέτα τριμμένη
300 γραμ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
300 γραμ. κασέρι τριμμένο
300 γραμ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
2 αβγά
1/4 φλ. ελαιόλαδο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για το σουφλέ τυριών, πρώτα βουτυρώνουμε ένα μεγάλο, μακρόστενο πυράντοχο σκεύος. Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τις πιπεριές για 4′-5′ ανακατεύοντας. Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.

Τρίβουμε όλα τα τυριά σε χοντρό τρίφτη μέσα σε μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τα αβγά χτυπημένα, το ελαιόλαδο, το πιπέρι και τις χλιαρές πλέον πιπεριές. Τα ανακατεύουμε με κουτάλι πολύ καλά.


Χωρίζουμε το φύλλο κανταΐφι σε δύο ίσα μέρη. Ανοίγουμε και αφρατεύουμε το κανταΐφι με τα δάχτυλα. Στρώνουμε το μισό κανταΐφι στο πυράντοχο σκεύος και αδειάζουμε τη γέμιση. Από πάνω σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι, αφού το ανοίξουμε με τα δάχτυλα, ώστε να αφρατέψει. Κόβουμε με μαχαίρι σε κομμάτια.

Χτυπάμε σε μπολ τα 6 αβγά με το γάλα, την πάπρικα και το μοσχοκάρυδο. Περιχύνουμε το κανταΐφι. Αφήνουμε να σταθεί για μία ώρα σε θερμοκρασία δωματίου, ώστε να ρουφήξει τα υγρά και να φουσκώσει το κανταΐφι. Περιχύνουμε έπειτα με το λιωμένο βούτυρο.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC και ψήνουμε για 50′ περίπου, ώσπου να ροδίσει καλά και να φουσκώσει.

Τέλειες σαρδέλες ψητές στο φούρνο!

Το Athensmagazine.gr ψάχνει και βρίσκει τις καλύτερες συνταγές για εσάς! Αυτή την φορά σας προτείνουμε τις τέλειες σαρδέλες ψητές στο φούρνο!

Υλικά:

1- 1 1/4 κιλό φρέσκιες µέτριες σαρδέλες, καθαρισµένες,


3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκοµµένες,
6 κουταλιές ελαιόλαδο + 2 κουταλιές για άλειµµα,
½ φλ. χυµό λεµονιού + 1 κουταλάκι ψιλό ξύσµα,
1/3 φλ. άσπρο ξηρό κρασί,
2 κουταλιές πολύ ψιλοκοµµένο µαϊντανό,
αλάτι, φρεσκοτριµµένο πιπέρι.

Εκτέλεση:

Προθερµαίνετε το φούρνο στους 180°C και βάζετε µέσα να ζεσταθεί καλά ένα µεγάλο ταψί, που να παίρνει τις σαρδέλες σε µια στρώση.

Βήμα 2 Στο µεταξύ, ανακατεύετε µε πιρούνι σε ένα µπολ τα σκόρδα µε το λάδι, το χυµό και το ξύσµα λεµονιού, το κρασί, το µαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Μετά από 10 λεπτά, βγάζετε το ταψί (προσεχτικά, µε γάντι) και το λαδώνετε µε 2 κουταλιές από το ελαιόλαδο.

Βήμα 3

Βάζετε µέσα τις σαρδέλες σε µια στρώση και ρίχνετε από πάνω οµοιόµορφα το µίγµα του λεµονιού.

Βήμα 4

Τις ψήνετε στο φούρνο για 20-25 περίπου λεπτά

Λαχταριστά κεφτεδάκια κοτόπουλου με σως γιαουρτιού!

Τα κεφτεδάκια είναι ένα από τα αγαπημένα φαγητά. Δείτε μια λαχταριστ συνταγή για τα πιο νόστιμα κεφτεδάκια με σως γιαουρτιού!

Υλικά

500 γρ. κιμά από στήθος κοτόπουλο
1 ξερό κρεμμύδι
1 πακέτο γαλέτα
2 κ. σούπας κουάκερ
4 φύλλα δυόσμου
μαϊντανός
2 αβγά
Αλάτι, πιπέρι, κάρυ
Ελαιόλαδο
Για τη σως γιαουρτιού

2 κεσεδάκια γιαούρτι
Άνηθο
Χυμό από 1/2 λεμόνι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και από τη γαλέτα χρησιμοποιούμε το 1 φλιτζάνι. Επίσης στο μίγμα βάζουμε μόνο το ένα αυγό, το άλλο είναι για το πανάρισμα. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια, στη συνέχεια τα βουτάμε στο αυγό και μετά τα περνάμε από τη γαλέτα. Τα απλώνουμε σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε για 1/2 ώρα περίπου. Η συνοδευτική σως φτιάχνεται ανακατεύοντας όλα τα υλικά.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share