Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Χοιρινές μπριζόλες με πιπεριές στο τηγάνι!

Πεντανόστιμο!

9 Ιουνίου 2019 12:17
Χοιρινές μπριζόλες με πιπεριές στο τηγάνι!

Χοιρινό κρέας, έχει βιταμίνες όπως ο σίδηρος και το κάλιο απαραίτητο στο καθημερινό τραπέζι!

Σας δίνουμε μια πανεύκολη, εκπληκτική συνταγή για χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκκαλο με πολύχρωμες πιπεριές, μαγειρεμένο με μια γευστικότατη σάλτσα με κόκκινο κρασί και πελτέ ντομάτας, που κλέβει τη παράσταση.

Υλικά συνταγής
6 χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκκαλο
1 φλ. τσαγιού ζωμό βοδινού
1/2 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
4 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες
1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες
1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κοφτό κ.γ. βασιλικός αποξηραμένος
1 κοφτό κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
1/2 κ.γ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού (μπούκοβο)
αλάτι

Εκτέλεση συνταγής
Σε ένα μεγάλο, τηγάνι ζεσταίνετε καλά το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε τις μπριζόλες και από τις 2 πλευρές μέχρι να ροδίσουν και θωρακιστούν καλά. Τις αφαιρείτε από το τηγάνι με τσιμπίδα και τις μεταφέρετε σε πιατέλα.
Στο ίδιο τηγάνι, χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, προσθέτετε τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε φέτες και τα σοτάρετε για 6-8 λ, ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας για 1 λ να βγάλει το άρωμά του.
Πασπαλίζετε με το βασιλικό, τη ρίγανη και τις νιφάδες πιπεριού και ανακατεύετε για 1-2 λ. Στη συνέχεια σβήνετε με το κρασί και το αφήνετε να πάρει μια βράση και ανακατεύετε φροντίζοντας να ξύνετε το τηγάνι στη βάση του για να βγουν τυχόν ξηρά, τραγανά κομμάτια κρέατος που έχουν κολλήσει.
Ρίχνετε το ζωμό κρέας, αφήνετε 3 να βράσει και στη συνέχεια ξαναβάζετε τις σοταρισμένες μπριζόλες στο τηγάνι. Χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή, αλατίζετε το φαγητό σας και μαγειρεύετε το φαγητό σας για 15-20 λ περίπου, γυρίζοντας στα μέσα τη ψησίματος τις μπριζόλες και από την άλλη πλευρά να ψηθεί μέχρι μέσα. Σερβίρετε τη μπριζόλα σας ζεστή με πουρέ ή πιλάφι ή πατάτες τηγανιτές.

Πώς να φτιάξεις υγιεινά αλλά πεντανόστιμα pancakes!

Πεντανόστιμα και λαχταριστά Pancakes που θα λατρέψετε! Μια συνταγή για να γίνουν αφράτα και υγιεινά!

Αν θέλουμε, με λίγα λόγια, να φάμε υγιεινά και χωρίς πολλές θερμίδες αλλά εξίσου νόστιμα pancakes, υπάρχει τρόπος.

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να αντικαταστήσουμε τα βασικά υλικά, με άλλες εναλλακτικές επιλογές.

Συγκεκριμένα, τα βασικά υλικά για να φτιάξεις pancakes είναι αυγά, γάλα, αλεύρι, λίγο αλάτι και βούτυρο ή λάδι για το τηγάνι.

Ένας απλός τρόπος είναι να χρησιμοποιήσεις την υγιεινή εκδοχή αυτών των υλικών, όπως αλεύρι ολικής άλεσης, αποβουτυρωμένο γάλα, για χαμηλότερα λιπαρά και θερμίδες αλλά περισσότερες φυτικές ίνες.

Ένας άλλος τρόπος είναι να διαλέξεις με προσοχή τα toppings που θα βάλεις στα pancakes σου στο τέλος.

Φρούτα όπως η μπανάνα, οι φράουλες ή τα μούρα είναι μια καλή επιλογή, όπως και οι ξηροί καρποί, το γιαούρτι και το μέλι. Απόφυγε τη σοκολάτα, το maple syrup, την κρέμα και την άχνη ζάχαρη.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share