Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Ριγκατόνι με πικάντικες γαρίδες!

Πεντανόστιμο!

5 Ιουνίου 2019 10:53
Ριγκατόνι με πικάντικες γαρίδες!

Ριγκατόνι με πικάντικες γαρίδες, πεντανόστιμο πιάτο με τη τέλεια γεύση! Μια συνταγή για ένα πιάτο πανεύκολο στη παρασκευή του, υπέροχο στη γεύση του.

Υλικά συνταγής
400 γρ. ζυμαρικό ριγκατόνι
αλάτι
7 κ.σ. ελαιόλαδο
450 γρ. μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες
1/2 κ.γ. κόκκινο πιπέρι καγιέν σε σκόνη ή νιφάδες (αυξομειώστε τη ποσότητα ανάλογα με το πόσο καυτερό το θέλετε)
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
1-2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες (προαιρετικά)
1/4 φλ. τσαγιού λευκό κρασί ή ζωμό κοτόπουλου
1 κουτί (400 γρ.) ντοματάκια κονκασέ
1 κ.σ. ντοματοπελτέ + 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
3-4 κ.σ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση συνταγής

Βράζετε το ριγκατόνι σε μπόλικο, κοχλαστό αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατάτε 1 φλ. του τσαγιού νερό από αυτό που το βράσατε το και το στραγγίζετε.
Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό βαθύ τηγάνι, ζεσταίνετε 3 κ.σ. ελαιόλαδο, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτετε τις γαρίδες, σε ενιαία στρώση, τις αλατίζετε, τις πασπαλίζετε με τις 1/4 κ.γ. νιφάδες κόκκινου καγιέν και τις σοτάρετε για 2 λ ή μέχρι να πάρουν ένα ροζ χρώμα. Τις γυρίζετε από την άλλη πλευρά και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λ ή μέχρι να γίνουν ροζ. Τις μεταφέρετε σε ένα μεγάλο πιάτο.
Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνετε τις υπόλοιπες 4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το σκόρδο (προαιρετικά) ανακατεύοντας για 2 λ ή μέχρι να μαλακώσει και γίνει διάφανο. Σβήνετε με το κρασί (ή ζωμό) και συνεχίζετε το ανακάτεμα για 1 λ.
Ρίχνετε τα ντοματάκια κονκασέ, το πελτέ με τη ζάχαρη, το μισό ψιλοκομμένο βασιλικό, λίγο αλάτι και το υπόλοιπο 1/4 κ.γ. νιφάδες καγιέν, ανακατεύετε, σκεπάζετε το τηγάνι και σιγοβράζετε τη σάλτσα, σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία για 8-10 λ ή μέχρι να έχετε μια ελαφρώς παχύρευστη σάλτσα. Ρίχνετε τη κρέμα γάλακτος και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 1 λ επιπλέον.
Ρίχνετε μέσα στη σάλτσα τις γαρίδες, μαζί με τυχόν ζωμούς που έμειναν στη πιατέλα και ανακατεύετε. Προσθέτετε τα στραγγισμένα ριγκατόνι και το 1 φλ. τσαγιού βρασμένου νερού που κρατήσατε. Ανακατεύετε απαλά, δοκιμάζετε το αλάτι (αν απαιτείτε προσθέτετε) και το αφήνετε για ½-1 λ επιπλέον να ενσωματωθούν οι γεύσεις. Αποσύρετε το φαγητό σας από τη φωτιά και το σερβίρετε πασπαλισμένο με τον υπόλοιπο ψιλοκομμένο βασιλικό.

Τέλεια μακαρονάδα με λουκάνικο!

Το Athensmagazine.gr σας προτείνει τις καλύτερες συνταγές για εσάς και την οικογένεια σας! Αυτή τη φορά σας προτείνουμε την τέλεια μακαρονάδα με λουκάνικο!

Υλικά:

400γρ. λουκάνικο χωριάτικο
1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι


1 κονσέρβα με ολόκληρες ντομάτες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2κ.γ. κόκκινο πιπέρι
3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
1κ.γ. ζάχαρη
1/2κ.γ. αλάτι
1/4 κούπας βασιλικό
1/2 κούπα παρμεζάνα, τριμμένη

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε το φούρνο. Απλώστε το λουκάνικο σε ένα ρηχό ταψάκι και ψήστε το για 5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να είναι έτοιμο. Βγάλτε το ταψί από το φούρνο (χωρίς να τον κλείσετε).

Κόψτε το λουκάνικο σε παχιές ροδέλες και βάλτε τις πάλι στο ταψί, στον φούρνο, για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα. Βράστε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, στραγγίξτε τα και ρίξτε τα πάλι στην κατσαρόλα.

Βάλτε τις ντομάτες στο multi και αλέστε τις μέχρι να γίνουν ένα απαλό μείγμα. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και ρίξτε μέσα το σκόρδο και το κόκκινο πιπέρι. Σοτάρετε για 1 λεπτό. Προσθέστε τις ντομάτες, τη ζάχαρη και το αλάτι. Μαγειρέψτε το μείγμα για 4 λεπτά ή μέχρι να δέσει. Ρίξτε τη σάλτσα ντομάτας και τα μακαρόνια στο τηγάνι. Ανακατέψτε καλά, πασπαλίστε με τον βασιλικό και την παρμεζάνα και σερβίρετε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share