Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πανεύκολο σουφλέ σπανάκι με τυρί!

Θα σας τρελάνει...

29 Μαΐου 2019 11:46
Πανεύκολο σουφλέ σπανάκι με τυρί!

Αυτή η συνταγή θα σε ξετρελάνει... Γρήγορο, ελαφρύ και πάνω από όλα εύκολο! Σήμερα φτιάχνουμε σουφλέ σπανάκι με τυρί...

Υλικά:
350 γρ. σπανάκι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 ματσάκι άνηθο και μαϊντανό
300 γρ. ανθότυρο
3-4 κουταλιές της σούπας τριμμένο τυρί με χαμηλά λιπαρά
3 αυγά
6 κουταλιές της σούπας γεμάτες νιφάδες βρώμης
2 κουταλιές της σούπας δημητριακό αμάρανθο (προαιρετικά)
1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα εβαπορέ ελαφρύ
αλάτι ιμαλαίων ή θαλασσινό
πιπέρι
ελαιόλαδο
λίγο σουσάμι



Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το σπανάκι,τα κρεμμυδάκια , τον άνηθο και τον μαϊντανό.

Τα στεγνώνουμε στο ειδικό σκεύος για τις σαλάτες και τα κόβουμε μέσα σ’ένα αντικολλητικό τηγάνι.

Τα αφήνουμε να μαραθούν,στην αρχή σκεπασμένα με το καπάκι και μετά τ’ ανοίγουμε για να φύγουν τα υγρά τους.

Αποσύρουμε απ΄την φωτιά και προσθέτουμε το τριμμένο τυρί, το ανθότυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε καλά.

Χτυπάμε τ’ αυγά μαζί με το εβαπορέ και τα ρίχνουμε στο μείγμα μας,ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε την βρώμη και τον αμάρανθο,το αλάτι και το πιπέρι,λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.

Σ΄ένα πυρίμαχο σκεύος για τάρτες ,αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και αλευρώνουμε ελαφρώς,για να μην κολλήσει το σουφλέ.

Ρίχνουμε το μείγμα , το στρώνουμε ομοιόμορφα και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα,στους 170-180 βαθμούς,για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να το δούμε να έχει ροδίσει.

Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και μετά κόβουμε και σερβίρουμε!

Λαχταριστές γλυκές κρέπες με πραλίνα φουντουκιού!

Λαχταριστές κρέπες με πραλίνα φουντουκιού για σένα και για τους φίλους σου! Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που θα σας κάνει να γλύφετε τα δάχτυλα σας!

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

ΥΛΙΚΑ

Για τον χυλό:

250 γραμμάρια αλεύρι
2 μέτρια αυγά
1/2 λίτρο γάλα
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο λιωμένο
μια πρέζα αλάτι (5 γραμμάρια)
1 ποτήρι μπύρα

Για τη γέμιση:

πραλίνα φουντουκιού

Γαρνίρισμα (προαιρετικό):

σιρόπι σοκολάτας
σαντιγί
τριμμένο μπισκότο ή ξηροί καρποί ή φρούτα



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το αλάτι, κάνουμε μια τρύπα στη μέση και σπάμε εκεί τα αυγά.

Χύνουμε το γάλα, το βούτυρο και τη μπύρα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείος ο χυλός.

Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για μία ώρα περίπου σε δροσερό μέρος.

Βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι ένα κομματάκι βούτυρο να λιώσει και να απλωθεί παντού και ρίχνουμε ένα φλιτζανάκι από το χυλό και το απλώνουμε σε όλο το τηγάνι.
Ψήνουμε την κρέπα από 3 λεπτά σε κάθε πλευρά.

Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει ο χυλός.

Συναρμολόγηση:

Αλείφουμε την κρέπα με πραλίνα φουντουκιού.

Διπλώνουμε την κρέπα έτσι ώστε να είναι τριγωνική.

Βάζουμε σαντιγί με κορνέ και ρίχνουμε σιρόπι σοκολάτας ή τριμμένο μπισκότο και ότι άλλο επιθυμούμε (φρούτα, ξηρούς καρπούς, καρύδα κτλ).

Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή: Σοκολατένιες κρέπες με σάλτσα μαρμελάδας!

Θα γίνει “μάχη” στο τραπέζι για αυτές τις κρέπες, πιστέψτε μας…

Υλικά

Για τις κρέπες

40γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
100γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι γάλα
2 αβγά
2 κουτ. σούπας κακάο
1 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κουτ. σούπας σκούρο ρούμι ή μπράντι
βούτυρο για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα

μαρμελάδα φράουλα, κεράσι, εσπεριδοειδών ή μαρμελάδα με κόκκινα φρούτα

Διαδικασία

Πρώτα ετοιμάζετε τις κρέπες: λιώνετε τη σοκολάτα μαζί με το μισό γάλα σε μπεν μαρί.

Χτυπάτε στο μπλέντερ το αλεύρι με το υπόλοιπο γάλα, το λάδι, το κακάο, τη ζάχαρη και τα αβγά μέχρι να γίνουν ένας λείος χυλός. Προσθέτετε και τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύετε. Βάζετε το χυλό στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου.

Ψήνετε τις κρέπες σε αντικολλητικό τηγάνι αλείφοντας κάθε φορά τον πάτο του με λίγο βούτυρο. Αντί να χρησιμοποιήσετε πινέλο –θα καεί–, χρησιμοποιήστε μια κομμένη πατάτα την οποία, αφού καρφώσετε σε πιρούνι, θα βουτάτε στο βούτυρο και στη συνέχεια θα αλείφετε το τηγάνι. Όταν ψήσετε τις κρέπες, τις διπλώνετε μία μία σαν μαντιλάκι και τις μεταφέρετε σε πιάτα.

Σε τηγανάκι πάνω σε χαμηλή φωτιά αραιώνετε τη μαρμελάδα με κόκκινα φρούτα με λίγο Kirsch ή τη μαρμελάδα εσπεριδοειδών με Grand Marnier ή Cointreau και περιχύνετε τις κρέπες. Τις σερβίρετε συνοδεύοντας με μια μπάλα παγωτό βανίλια.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share