Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πανέυκολοι πατατοκεφτέδες με σως από γιαούρτι!

Δείτε τη συνταγή για 4-6 άτομα...

4 Μαΐου 2019 16:55
Πανέυκολοι πατατοκεφτέδες με σως από γιαούρτι!

Λαχταριστό και εύκολο ορεκτικό με πατατοκεφτέδες και σως γιαουρτιού...Θα το ετοιμάστε πολύ γρήγορα μέσα σε 45 λεπτά θα είναι έτοιμο!

Υλικά:

3-4 πατάτες μαϊντανό άνηθο

1 φλιτζάνι γιαούρτι

2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα

2 σκελίδες σκόρδο προαιρετικά

μισό φλιτζάνι του τσαγιού λάδι μ

ισή κουταλιά της σούπας βούτυρο

1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας

αλάτι, κόκκινο πιπέρι ή μπαχαρικά

Εκτέλεση

Ξεφλουδίστε τις πατάτες και τις βράζετε σε δυνατή εστία για 25 λεπτά.

Στη συνέχεια πολτοποιείτε τις πατάτες με ένα πιρούνι.

Προσθέστε το αλάτι, μπαχαρικά, λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και άνηθο ανακατεύετε καλά και πλάθετε το μείγμα πατάτας σε μικρά μπαλάκια σε σχήμα καρυδιού.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το ψιλοκομμένο σκόρδο και αλάτι.

Στη συνέχεια λιώστε λίγο βούτυρο σε ένα τηγάνι και ζεσταίνετε τον πελτέ ντομάτας μαζί με το κόκκινο πιπέρι.

Γαρνίρετε τις πατάτες μαζί με τη σως γιαουρτιού και τον πελτέ ντομάτας.

Πεντανόστιμη και εύκολη συνταγή για κοτόπουλο με πατάτες!

Κοτόπουλο στο φούρνο με κρασί, μυρωδάτα βότανα και σκόρδο.

Μια πολύ γρήγορη και πανεύκολη για αρχάριους, συνταγή για ένα πεντανόστιμο πιάτο.

Υλικά συνταγής
1 μεγάλο κοτόπουλο κομμένο σε 8 κομμάτια
700 γρ. πατάτες baby με τη φλούδα κομμένες στη μέση
3/4 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
3/4 φλ. τσαγιού ζωμό κότας
1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
4 σκελίδες σκόρδο ποτοποιημένες
1/2 φλ. τσαγιού ανάμεικτα βότανα, δεντρολίβανο, μαϊντανό, θυμάρι και φασκόμηλο ψιλοκομμένα
5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 λεμόνι κομμένο σε λεπτές φέτες για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 200 βαθμούς. Πλένετε καλά τις πατάτες με τις φλούδες τους και τις κόβετε στη μέση ή στα 4 άν είναι μεγαλύτερες.
Σε ένα πυρίμαχο λαδωμένο σκεύος τοποθετείτε τα κομμάτια κοτόπουλου και τις πατάτες. Σε ένα μπολ βάζετε το κρασί, το ζωμό κότας, τη μουστάρδα και το πολτοποιημένο σκόρδο και ανακατεύετε καλά να διαλυθεί η μουστάρδα. Προσθέτετε και όλα τα βότανα και ανακατεύετε και περιχύνετε με το μείγμα το κοτόπουλο και τις πατάτες.
Αλατοπιπερώνετε το φαγητό και περιχύνετε από πάνω όλο το ελαιόλαδο. Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο το πυρέξ, και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20 λ περίπου. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο, κατεβάζετε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και συνεχίζετε το ψήσιμο για 40-45 λ ακόμα ή μέχρι να γίνουν καλά οι πατάτες και το κοτόπουλο.

Το πιο νόστιμο παστίτσιο με κιμά κοτόπουλου!

Παστίτσιο με κιμά κοτόπουλου και κοντό ζυμαρικό, όπως πέννες με πικάντικη μπεσαμέλ με μουστάρδα και κάρυ

Υλικά συνταγής

Για το μείγμα κιμά
100 ml ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
600 γρ. κιμάς κοτόπουλου
1 κουτί (400 γρ.) ντοματάκια κονκασέ
1 κοφτή κ.σ. πελτέ ντομάτας
1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου κόλιανδρου
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. κάρυ
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το ζυμαρικό
400 γρ. κοντό ζυμαρικό όπως πέννες, κοφτό μακαρονάκι κ.λ.π.
χοντρό αλάτι
Για τη μπεσαμέλ
3 κ.σ. κορν φλάουρ
400 ml γάλα
2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
1 κ.γ. κάρυ
1 γεμάτη κ.σ. μουστάρδα πικάντικη
1/2 φλ. τσαγιού κεφαλογραβιέρα τριμμένη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το παστίτσιο
λίγο ελαιόλαδο για άλειμμα ταψιού
2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1/2 φλ. τσαγιού κεφαλογραβιέρα τριμμένη
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Για τη μπεσαμέλ: Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το κορν φλάουρ μαζί με λίγο από το κρύο γάλα και τα ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί πλήρως το κορν φλάουρ. Ρίχνετε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρολίτσα και μόλις ζεσταθεί προσθέτετε το μείγμα με το κορν φλάουρ και ανακατεύετε διαρκώς, σε μέτρια φωτιά, με σύρμα μέχρι να σφίξει η κρέμα.
Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά την αφήνετε για λίγο να κρυώσει ελαφρώς και μετά προσθέτετε τα χτυπημένα αυγά, το κάρυ, τη μουστάρδα, το τριμμένο τυρί, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να αναμιχθούν πλήρως.
Για το μείγμα κιμά: Σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια για 2 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για ½ λ επιπλέον. Προσθέτετε το κιμά, δυναμώνετε τη φωτιά και τον σοτάρετε για 4-5 λ, ανακατεύοντας διαρκώς και ζωηρά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να κομματιαστεί ο κιμάς και να αλλάξει χρώμα.
Προσθέτετε τα ντοματάκια κονκασέ με τους χυμούς τους, το πελτέ ντομάτας, το κόλιανδρο, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, το κάρυ και 1 φλ. τσαγιού νερό ή ζωμό κότας ανακατεύετε και τα αφήνετε να πάρουν βράση. Μετά χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια και μαγειρεύετε τη σάλτσα κιμά για 17-20 λ περίπου ή μέχρι να σωθούν τα υγρά και μείνει ο κιμάς με το λαδάκι του. Αποσύρετε το κιμά από τη φωτιά και τον αφήνετε στην άκρη μέχρι να χλιαρίνει ελαφρώς.
Για το ζυμαρικό: Παράλληλα με το κιμά βράζετε το ζυμαρικό σας σε μπόλικο, κοχλαστό, αλατισμένο με χοντρό αλάτι νερό 2-3 λ λιγότερο από το χρόνο που αναγράφετε στη συσκευασία ή μέχρι να μείνει αλ τέντε εφ” όσον θα ψηθεί και στο φούρνο. Τα αποσύρετε από τη φωτιά και τα στραγγίζετε καλά.
Για το παστίτσιο: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνετε ένα βαθύ ταψί, ρίχνετε μέσα το ζυμαρικό σας, τα χτυπημένα αυγά, το τριμμένο τυρί, το γιαούρτι ανακατεμένο καλά και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα ανακατεύετε καλά με 2 μεγάλα κουτάλια.
Προσθέτετε τη σάλτσα κιμά και συνεχίζετε το ανακάτεμα με τα κουτάλια και μόλις ενσωματωθεί ισομερώς ο κιμάς ισιώνετε την επιφάνεια. Σκεπάζετε με τη μπεσαμέλ και ψήνετε το παστίτσιο σας στο προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνειά του. Το σερβίρετε ζεστό ή χλιαρό.




 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share