Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024

Κοκορέτσι στο φούρνο!

Για όσους δεν ψήσουν έξω!

27 Απριλίου 2019 18:05
Κοκορέτσι στο φούρνο!

Το Athensmagazine.gr φροντίζει για όλους σας και ψάχνει να βρει τις καλύτερες συνταγές! Αν αύριο επιλέξετε ή δεν μπορείτε να ψήσετε στα κάρβουνα το κοκορέτσι σας, τότε μπορείτε να το ψήσετε στον φούρνο!

Υλικά:

2 συκωταριές αρνίσιες ή κατσικίσιες με τα γλυκάδια
3 εντεράκια αρνίσια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Χυμός από 2 λεμόνια
Ρίγανη
ξύδι
αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά τα εντεράκια μέσα-έξω

Τα βάζουμε σε λεκάνη με ξύδι και αλάτι τα ξεβγάζουμε και τα ξαναπλένουμε

Τα βάζουμε σε ένα μπολ με τον χυμό και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες

Πλένουμε καλά τις συκωταριές κι τα γλυκάδια και τα κόβουμε σε κομμάτια

Τα βάζουμε σε ένα μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε στο ψυγείο

Περνάμε από τη σούβλα τα κομμάτια εναλλάξ και αλατοπιπερώνουμε

Περνάμε από πάνω τα εντεράκια και τα τυλίγουμε και τα σφίγγουμε καλά πάνω στην άκρη της σούβλας

Τυλίγουμε σε μια λαδόκολλα καλά και ψήνουμε στο φούρνο στους 200ο βαθμούς για 40 λεπτά

Το κοκορέτσι σε λαδόκολλα στο φούρνο είναι έτοιμο!

Πεντανόστιμα κρητικά καλτσούνια!

Κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα από τα πεντανόστιμα και λαχταριστά κρητικά καλτσούνια! Η πιο εύκολη συνταγή!

Τα λένε και λυχναράκια. Τα φτιάχνουν στην Κρήτη για την Λαμπρή του Πάσχα με διάφορα κρητικά τυριά αλλά τα τρώμε όλο το χρόνο.

Υπάρχουν γλυκές παραλλαγές στην Κρήτη και στις Κυκλάδες (Μελιτίνια) αλλά αυτά είναι τα αγαπημένα μας. Κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα. Καλή ανάσταση!

Για τη ζύμη: 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις,

1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο,

1 σφηνάκι τσικουδιά κατά προτίμηση, ½ κουταλάκι αλάτι, νερό χλιαρό

Για τη γέμιση: 750 γρ ανθότυρο,

750 γρ τυρομάλαμα,

½ κιλό ξινομυζήθρα Χανίων,

1 μάτσο δυόσμο ψιλοκομμένο,

2 αβγά,

½ κουταλάκι αλάτι (δοκιμάστε μπορεί να χρειαστεί κι άλλο),

4 κουταλιές ελαιόλαδο

Για το ψήσιμο: 1 αυγό, λίγο κρασί, ασπρο και μαύρο σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ετοιμάζουμε το ζυμάρι μας ανακατεύοντας όλα τα υλικά. Αφήνουμε το χλιαρό νερό για το τέλος και φροντίζουμε η ζύμη μας να είναι κανονική, ούτε σκληρή, ούτε μαλακή.

Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μια ώρα περίπου.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί. Ανοίγουμε το φύλλο με τη μηχανή η το ξυλίκι. Θέλουμε να φτιάξουμε τετράγωνα μεγέθους 6×6 εκατοστών.

Τοποθετούμε στη μέση μια κουταλιά γέμιση και τα κλείνουμε διπλώνοντας τις 4 άκρες στο κέντρο πιέζοντας λίγο τη γέμιση. Τοποθετούμε τα καλιτσούνια μας σε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα.

Χτυπάμε σε ένα μπολ το αυγό με το κρασί.

Με ένα πινέλο περνάμε την επιφάνεια τους με το αυγό και πασπαλίζουμε με μπόλικο σησάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Αν θέλετε να τα διατηρήσετε στην κατάψυξη μέχρι να τα ψήσετε, μπορείτε να τα τοποθετήσετε σε στρώσεις πάνω σε ένα δίσκο με μια πετσέτα ανάμεσα τους για να μην κολλήσουν.

Παράλληλα, εμείς εδώ στο AthensMagazine.gr σας έχουμε μία τέλεια συνταγή για τα πιο νόστιμα νηστίσιμα σουτζουκάκια!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share