Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021

Ρεβίθια φούρνου με πολύχρωμες πιπεριές!

Μια συνταγή που πρέπει να φτιάξετε στη νηστεία!

22 Απριλίου 2019 20:09
Ρεβίθια φούρνου με πολύχρωμες πιπεριές!

Μια τρομερή συνταγή για τη νηστεία που θα λατρέψετε! Ρεβίθια φούρνου με πολύχρωμες πιπεριές... δοκιμάστε τα!

Υλικά
400γρ. “ρεβίθια χονδρά” μουσκεμένα αποβραδίς σε άφθονο κρύο νερό
2 πιπεριές πράσινες, σε χοντρές φέτες
2 πιπεριές κόκκινες, σε χοντρές φέτες
1 πιπεριά κίτρινη ή πορτοκαλί, σε χοντρές φέτες
1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
300γρ. ντομάτα αποφλοιωμένη, ψιλοκομμένη
1 κλωνάρι δεντρολίβανο
2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
1 φύλλο δάφνης
3-4 κόκκους μπαχάρι
αλάτι, πιπέρι

συνταγή για ρεβύθια

Εκτέλεση

Βράζετε τα ρεβίθια σε νερό με το φύλλο δάφνης και το μπαχάρι μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζετε και φυλάτε το ζωμό. Πετάτε τη δάφνη και το μπαχάρι.

Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτετε τις πιπεριές. Όταν μαραθούν, προσθέτετε την ντομάτα, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζετε μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώνετε τα ρεβίθια σε πυρίμαχο σκεύος (πήλινο ή γυάλινο) και ρίχνετε τη σάλτσα με τις πιπεριές από πάνω. Ανακατεύετε λίγο με τα ρεβίθια και τοποθετείτε από πάνω το δεντρολίβανο. Αν τα ρεβίθια δεν σκεπάζονται από τη σάλτσα, τότε προσθέτετε ένα φλιτζάνι από το φυλαγμένο ζωμό τους.

Ψήνετε στο φούρνο για περίπου 35 λεπτά μέχρι να κάνει το φαγητό μια κρούστα από πάνω. Αν στεγνώσει το φαγητό κατά τη διάρκεια του ψησίματος, προσθέτετε λίγο ζωμό ακόμα.

Πανεύκολη αγιορείτικη συνταγή για νόστιμο μυδοπίλαφο!

Φτιάχνουμε μύδια με την αγιορείτικη λογική, που δεν είναι περίπλοκη, αλλά απόλυτα γευστική. Μία εύκολη συνταγή για την Σαρακοστή!

Υλικά

1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη
1 φύλλο δάφνης
60ml κρασί λευκό
1 λίτρο ζωμό λαχανικών σπιτικό ή ψυγείου
350γρ. ρύζι νυχάκι
1 κιλό μύδια με κέλυφος, καθαρισμένα
χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια
½ ματσάκι μαϊντανό
½ ματσάκι άνηθο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

μυδοπίλαφο

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την καυτερή πιπεριά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το δαφνόφυλλο για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά με μια σπάτουλα.

Μόλις μαλακώσουν σβήνετε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτετε τον ζωμό. Μόλις πάρει βράση ο ζωμός προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε με τη σπάτουλα διαρκώς για 3-4 λεπτά.

Προτού βράσει πλήρως το ρύζι προσθέτετε τα μύδια, τον χυμό και το ξύσμα των λεμονιών, σκεπάζετε την κατσαρόλα με το καπάκι και χαμηλώνετε τη φωτιά για να σιγοβράσει το πιλάφι και να ανοίξουν τα μύδια.

Προτού σερβίρετε, πασπαλίζετε με άνηθο, μαϊντανό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο επιπλέον ελαιόλαδο αν θέλετε.

Παράλληλα, σας έχουμε μία τέλεια συνταγή για τα πιο νόστιμα νηστίσιμα αμυγδαλωτά που θα σας ξετρελάνουν, καθώς επίσης και εύκολα και νόστιμα μπισκότα με ταχίνι νηστίσιμα!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share