Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πανεύκολη αγιορείτικη συνταγή για νόστιμο μυδοπίλαφο!

Εσύ ακόμα να την δοκιμάσεις;

22 Απριλίου 2019 11:02
Πανεύκολη αγιορείτικη συνταγή για νόστιμο μυδοπίλαφο!

Φτιάχνουμε μύδια με την αγιορείτικη λογική, που δεν είναι περίπλοκη, αλλά απόλυτα γευστική. Μία εύκολη συνταγή για την Σαρακοστή!

Υλικά

1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη
1 φύλλο δάφνης
60ml κρασί λευκό
1 λίτρο ζωμό λαχανικών σπιτικό ή ψυγείου
350γρ. ρύζι νυχάκι
1 κιλό μύδια με κέλυφος, καθαρισμένα
χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια
½ ματσάκι μαϊντανό
½ ματσάκι άνηθο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την καυτερή πιπεριά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το δαφνόφυλλο για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά με μια σπάτουλα.

Μόλις μαλακώσουν σβήνετε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτετε τον ζωμό. Μόλις πάρει βράση ο ζωμός προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε με τη σπάτουλα διαρκώς για 3-4 λεπτά.

Προτού βράσει πλήρως το ρύζι προσθέτετε τα μύδια, τον χυμό και το ξύσμα των λεμονιών, σκεπάζετε την κατσαρόλα με το καπάκι και χαμηλώνετε τη φωτιά για να σιγοβράσει το πιλάφι και να ανοίξουν τα μύδια.

Προτού σερβίρετε, πασπαλίζετε με άνηθο, μαϊντανό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο επιπλέον ελαιόλαδο αν θέλετε.

Παράλληλα, σας έχουμε μία τέλεια συνταγή για τα πιο νόστιμα νηστίσιμα αμυγδαλωτά που θα σας ξετρελάνουν, καθώς επίσης και εύκολα και νόστιμα μπισκότα με ταχίνι νηστίσιμα!

Πηγή: olivemagazine.gr

Νηστίσιμες τηγανίτες για γευστικό πρωινό!

Με αυτές τις τηγανίτες θα συνεχίσετε την νηστεία και θα απολαύσετε ένα σούπερ πρωινό!

Υλικά

Αλέυρι 300 γρ τ

Νερό 270 ml χλιαρό

Κρεμμύδι ξερό

1 τεμ μεγάλο τριμμένο Άνηθο

1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο

Μπέικιν πάουντερ

1 κουταλάκι γλυκού Αλάτι - πιπέρι

Καλαμποκέλαιο για τηγάνισμα

Οδηγίες

Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το τριμμένο κρεμμύδι, τον άνηθο ψιλοκομμένο χωρίς τα κοτσάνια του, αλάτι,πιπέρι και σταδιακά το χλιαρό νερό μέχρι να έχουμε έναν χυλό που να στέκεται (μην είναι πολύ αραιός). Ζ

εσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι και ρίχνουμε κουταλιές από τον χυλό μας.

Τηγανίζουμε και από τις δυο πλευρές μέχρι να ροδίσουν και όταν είναι έτοιμη η κάθε τηγανίτα την τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.

Σερβίρονται ζεστές και τις απολαμβάνουμε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share