Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τέλειο σουφλέ πατάτας!

Φανταστική συνταγή!

15 Απριλίου 2019 19:24
Τέλειο σουφλέ πατάτας!

Θέλετε να φτιάξετε κάτι διαφορετικό και νόστιμο; Τότε σας έχουμε την πιο νόστιμη συνταγή για σουφλέ πατάτας! Μην κάθεστε πάρτε μολύβι και χαρτί να σημειώσετε τι χρειάζεστε!

Υλικά

4 μεγάλες πατάτες
Νερό για βράσιμο
4 φέτες μπέικον

Να σας προτείνουμε ακόμα: H πιο νόστιμη συνταγή με μπουτάκια κοτόπουλου και μπριάμ στην κατσαρόλα!

1 κρέμα γάλακτος
250 γρ. κίτρινο τυρί (της αρεσκείας σας)
Αλάτι-πιπέρι
1 αυγό
Λίγο βούτυρο (μία κουταλιά της σούπας)

Εκτέλεση

Ρίχνετε τις καθαρισμένες πατάτες σε μία κατσαρόλα για να βράσουν σε αλατισμένο νερό.

Όταν αυτό γίνει, τις σουρώνετε και τις αφήνετε για λίγο να κρυώσουν ώστε να μπορέσετε να τις κόψετε.

Τις κόβετε σε κύβους και τις απλώνετε σε ένα πιρέξ. Σε ένα βαθύ πιάτο σπάτε το αυγό, ρίχνετε την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι.

Όταν γίνει ένα μείγμα, περιχύνετε τις πατάτες.

Κόβετε το μπέικον σε κομμάτια και τα απλώνετε και αυτά στο πιρέξ.

Πασπαλίζετε με το τυρί και ρίχνετε και το βούτυρο.

Βάζετε στον φούρνο στους 180 βαθμούς αφού καλύψετε το πιρέξ με ένα αλουμινόχαρτο ώστε να μην 'αρπάξουν' από πάνω οι πατάτες.

Αφήνετε για είκοσι λεπτά και βγάζετε το αλουμινόχαρτο.

Συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα δέκα λεπτά και το υπέροχο φαγητό σας είναι έτοιμο.

Καλή επιτυχία!

Δείτε ακόμα: Τέλειες γεμιστές πατάτες με κιμά!

Πεντανόστιμη Αγιορείτικη φάβα!

Αν λατρεύετε και εσείς την φάβα τότε σας έχουμε την τέλεια συνταγή που θα λατρέψετε! Αγιορείτικη φάβα που θα ξετρελάνει τους φίλους και την οικογένεια σας!

Η φάβα είναι ένα από τα αγαπημένα φαγητά και ένας από τους πιο δημοφιλείς μεζέδες. Τρώγεται σκέτη ή ως συνοδευτικό και ταιριάζει απόλυτα με ψάρια και θαλασσινά. Δοκιμάστε την αγιορείτικη φάβα! Να σας προτείνουμε ακόμα: Παραδοσιακοί εργολάβοι! - Ή αλλιώς το Ελληνικό μακαρόν!

Υλικά (για 4- 5 μερίδες)

Μισό κιλό φάβα
3 ξερά κρεμμύδια
200 γρ. λάδι
Λεμόνι
Αλάτι
Κύμινο

Εκτέλεση

Φάβα μπορούμε να βρούμε στην αγορά σε τρία χρώματα. Η κίτρινη είναι από λαθούρι, η κόκκινη και η πράσινη από μπιζέλια. Η πιο νόστιμη, πάντως, είναι η κίτρινη. Όχι ότι οι άλλες είναι ευκαταφρόνητες. Άλλωστε «πάντα δοκιμάζοντες, το καλόν κατέχετε» λέει ο Απόστολος Παύλος. Μπορούμε επιπλέον να την παρασκευάσουμε και να τη σερβίρουμε ως σούπα ή στεγνή ως σαλάτα ή επίσης στεγνή ως συμπλήρωμα σε διάφορα άλλα πιάτα.

Φάβα σούπα

Πλένουμε τη φάβα και τη βάζουμε να βράσει με κρύο νερό. Αφού θέλουμε να την κάνουμε σούπα, θα βάλουμε λιγότερη φάβα, περίπου 350 γραμμάρια. Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα βάζουμε μες στη φάβα μόλις αρχίσει να βράζει. Προσοχή! Από τα μισά του βρασμού και έπειτα η φάβα θέλει ανακάτεμα συνεχώς γιατί μπορεί να κολλήσει στην κατσαρόλα μας.

Έχουμε χαμηλώσει πλέον τη φωτιά και τη σιγοβράζουμε ώσπου να χυλώσει και να διαλυθούν εντελώς τα σπυριά της. Την κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι, το κύμινο και το λεμόνι και ανακατεύουμε καλά. Η σούπα μας είναι έτοιμη. Σερβίρεται ζεστή.

Φάβα στεγνή

Τη βράζουμε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, βάζοντας όλη την ποσότητα της φάβας. Αφού τη βράσουμε και προσθέσουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατέψουμε καλά, την αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις κρυώσει, πήζει. Την ανακατεύουμε πολύ καλά και τη σερβίρουμε. Μπορούμε, αν θέλουμε, να προσθέσουμε και άλλο λάδι. Η φάβα έχει την ιδιότητα να απορροφά το λάδι που προσθέτουμε, όσο και αν είναι.

Το φαγητό αυτό μπορεί να γίνει και αλάδωτο.

Καλή επιτυχία!

Να σας θυμίσουμε: Λαχταριστή σοκολατόπιτα με goji berries και άρωμα πορτοκαλιού!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share