Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Διαχρονικά τρουφάκια! - Ποιος δεν τα λατρεύει!!!

Δείτε εδώ!

10 Απριλίου 2019 18:10
Διαχρονικά τρουφάκια! - Ποιος δεν τα λατρεύει!!!

Λατρεύετε τα τρουφάκια και δεν ξέρετε πως να τα φτιάξετε; Μην αγχώνεστε σας βρήκαμε την τέλεια συνταγή για να φτιάξετε τα διαχρονικά και αξεπέραστα τρουφάκια!

Υλικά

400 γρ τρούφα σοκολάτας για την επικάλυψη
3 φλυτζάνια καρύδι χοντροκομμένο στο μπλέντερ /300 γρ
2 πακέτα μπισκότα πτί μπερ / 450 γρ


1 φλυτζάνι γάλα φρέσκο / 250 γρ
4 κτσ κακάο
1 σφηνάκι κονιάκ / 45 γρ (εάν έχετε μικρά παιδάκια μπορείτε να το αφαιρέσετε ή να μειώσετε την ποσότητα)
2 κτσ βούτυρο / 50 γρ
1 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη / 300 γρ

Προαιρετικά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε χρωματιστή τρούφα ή νιφάδες καρύδας ή ψιλοκομένους ξηρούς καρπούς για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ μπολ σπάω με τα χέρια μου τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια

Προσθέτω το καρύδι, το γάλα, το κακάο, το κονιάκ, το βούτυρο και την ζάχαρη. Ζυμώνω όπως τον κιμά για 3'-4' μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να γίνει μια μάζα. Τοποθετώ το υλικό μου σκεπασμένο με μεμβράνη στο ψυγείο για 2-3 ώρες περίπου να "δέσει" για να με διευκολύνει στο πλάσιμο

Σε ένα βαθύ σκεύος αδειάζω την τρούφα. Πριν το πλάσιμο καλό είναι να χρησιμοποιήσετε γάντια μιας χρήσεως για να μην κολλάει το μείγμα στα χέρια. Επίσης για να σας διευκολύνει ζυμώστε πρώτα όλα τα τρουφάκια σε σχήμα μικρής μπαλίτσας και μετά ρολάρετε τα στην τρούφα.Αλλιώς κολλάει η τρούφα στα χέρια με την ζύμη και δεν διευκολύνει να συνεχίσετε το πλάσιμο. Τα αραδιάζετε σε μία λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και ένα ένα τα βουτάτε στην τρούφα της αρεσκείας σας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφόρων ειδών τρούφα για πασπάλισμα πχ γάλακτος ή κουβερτούρα, χρωματιστή ή νιφάδες καρύδας.

Ακόμα και ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας... αφήστε απλά την φαντασία σας ελεύθερη να δημιουργήσει!!

Μπορούμε να τα διατηρήσουμε στην κατάψυξη αρκετό καιρό. Αρκεί να τα βγάλουμε 20' νωρίτερα πρίν τα σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου. Παραμένουν ολόφρεσκα....καλοφάγωτα!!!

Καλή σας επιτυχία!

Η πιο νόστιμη συνταγή για σπιτικά donuts με σοκολάτα!

Ντόνατς με σοκολάτα και σοκολάτα-φράουλα για την επικάλυψη
Υλικά
(25 μικρά)

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

50 γρ. ζάχαρη

50 γρ. βούτυρο

2 αυγά

200 γρ. γάλα χλιαρό

2 φακελάκια μαγιά ξηρή

1 κουτ.γλυκού αλάτι

Σπορέλαιο για τηγάνισμα

Για γαρνίρισμα
200 γρ. σοκολάτα γάλακτος

200 γρ. σοκολάτα φράουλα

Πολύχρωμη τρούφα

Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ αναμειγνύουμε το αλεύρι, κοσκινισμένο, τη ζάχαρη και την μαγιά διαλυμένη μέσα στο γάλα. Προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα το βούτυρο κ το αλάτι και ανακατεύουμε την ζύμη με το γάντζο του μίξερ μέχρι να έχουμε μια λεία ζύμη. Αφήνουμε την ζύμη σε ζεστό μέρος για μια ώρα να διπλασιαστεί σε όγκο.

Μεταφέρουμε την ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 1 εκατοστού και κόβουμε με κουπατ στο σχήμα που επιθυμούμε. Χρησιμοποίησα ένα ποτήρι και ένα καπάκι από νερό για να κάνω την τρύπα στη μέση.

Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα αφήνουμε ακόμα 30 λεπτά για να διπλασιαστούν σε όγκο. Τηγανίζουμε σε κατσαρόλα με ζεστό σπορέλαιο και από τις δυο πλευρές ώστε να πάρουν χρυσαφί χρώμα.

Λιώνουμε τις σοκολάτες και γαρνίρουμε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share