Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Εύκολη συνταγή για πεντανόστιμη αφράτη πίτα με κοτόπουλο και τυριά!

Θα σε ξετρελάνει!

3 Απριλίου 2019 12:30
Εύκολη συνταγή για πεντανόστιμη αφράτη πίτα με κοτόπουλο και τυριά!

Μια πεντανόστιμη αφράτη πίτα με κοτόπουλο και τυριά ή αλλιώς μία πανεύκολη κοτομπουγάτσα! Η τέλεια συνταγή που θα λατρέψεις!

Μια εύκολη συνταγή στην οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κοτόπουλο, βραστό ή ψητό, που σας περίσσεψε και να το μετατρέψετε σε μια λαχταριστή, πεντανόστιμη κοτομπουγάτσα η οποία σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη σας.

Υλικά συνταγής

Για τη πίτα:
1 πακέτο φύλλα κρούστας (10 ή 11 φύλλα)
½ φλ. τσαγιού (100 ml) ελαιόλαδο

Για τη γέμιση:

2 φλ. τσαγιού (400 ml) γάλα
1 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
2 κ.σ. βούτυρο
1 ½ φλ. τσαγιού ψαχνό από βρασμένο ή ψητό κοτόπουλο, κομματιασμένο[*]
500 γρ. φέτα, σχετικά μαλακή, θρυμματισμένη
250 γρ. ανθότυρο, κομματισμένο με πιρούνι
2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
2-3 πρέζες μπαχάρι σε σκόνη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Για τη γέμιση: Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά,το γάλα.

Πριν πάρει βράση ρίχνετε πασπαλιστά το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα. Χαμηλώνετε λίγο τη φωτιά και σιγομαγειρεύετε ανακατεύοντας διαρκώς το μείγμα (για να μη κάνει γρομπαλάκια) για 5 λ περίπου ή μέχρι να αρχίσει να πήζει.

Προσθέτετε το βούτυρο, ανακατεύετε μέχρι να λιώσει και αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά.

Στη συνέχεια προσθέτετε το κομματιασμένο κοτόπουλο, τα θρυμματισμένα τυριά, τα αυγά, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύετε καλά.

Σκεπάζετε το μείγμα με διάφανη μεμβράνη την οποία εφαρμόζετε πάνω στην επιφάνεια της κρέμας για να μη κάνει πέτσα. Την αφήνετε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.

Για τη πίτα: Προθερμαίνετε τη πίτα στους 180 βαθμούς και λαδώνετε ένα μακρόστενο ταψί 40×28 εκ. περίπου ή ένα αντίστοιχο στρογγυλό. Στρώνετε στη βάση του ταψιού τα 5 από τα φύλλα κρούστας, λαδωμένα ένα ένα με πινέλο.

Από πάνω αδειάζετε το μείγμα γέμισης και το σκεπάζετε με τα υπόλοιπα 5 ή 6 φύλλα κρούστας, λαδωμένα και πάλι ένα ένα.

Κόβετε τις άκρες των φύλλων που εξέχουν από το ταψί, τις γυρίζετε προς τα μέσα και τις στριμώχνετε προς τα κάτω, στα τοιχώματα του ταψιού. Αλείφετε την επιφάνεια με λίγο ελαιόλαδο, βάζετε το ταψί στο μεσαίο ράφι του φούρνου και ψήνετε τη πίτα για 45-50 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Εάν όμως κι εσύ λατρεύεις τις πατάτες, αλλά προτιμάς τις τηγανητές σου έχουμε μία πανεύκολη συνταγή!

Πανεύκολες τραγανές πατάτες φούρνου λεμονάτες!

Οι καλύτερες παραδοσιακές πατάτες φούρνου λεμονάτες, ιδανικές για το κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι! Μία εύκολη συνταγή!

Τραγανές εξωτερικά, αφράτες από μέσα με υπέροχη λεμονάτη γεύση.

Γνωστές και ως πατάτες λαδορίγανη ή πατάτες ψητές, οι πατάτες φούρνου είναι ένα από τα βασικά συνοδευτικά της ελληνικής κουζίνας και σερβίρονται ιδανικά με το κυριακάτικο ψητό, κοτόπουλο, αρνάκι ή χοιρινό, είτε με μπριζόλα ή ζουμερά μπιφτέκια.

Σίγουρα οι πατάτες φούρνου είναι ένα από τα γευστικότερα συνοδευτικά για ψητό κρέας, αλλά ταυτόχρονα είναι και ένα πιάτο που μπορεί να σταθεί και από μόνο του, σαν κύριο πιάτο, μαζί με ένα καλό κομμάτι φέτα και χωριάτικο ψωμί για να βουτήξετε μέσα στην υπέροχη σάλτσα.

Επίσης οι πατάτες φούρνου με λεμόνι είναι εκπληκτικό συνοδευτικό και για ψητό ψάρι.

Οπότε αυτή η συνταγή θα γίνει σίγουρα η αγαπημένη σας, αφού ταιριάζει σχεδόν με τα πάντα και ικανοποιεί κάθε γούστο.

Σίγουρα θα έχετε δοκιμάσει πολλές συνταγές για πατάτες φούρνου, όμως αυτή η συνταγή περιλαμβάνει ένα υλικό που ίσως δεν έχετε ξαναδοκιμάσει να χρησιμοποιήσετε που πραγματικά κάνει τη διαφορά!

Συνταγή για πατάτες φούρνου λεμονάτες – Το μυστικό είναι στη σάλτσα!

Ένας από τους βασικότερους λόγους για τη μεγάλη δημοφιλία αυτού της συνταγής για πατάτες φούρνου είναι η απλότητά της.

Βασίζεται σε απλά ποιοτικά υλικά της ελληνικής κουζίνας, το ελαιόλαδο, το λεμόνι, τη ρίγανη, ο σκόρδο και φυσικά το μυστικό συστατικό, το σιμιγδάλι.

Οι πατάτες φούρνου σε αυτή τη συνταγή ψήνονται μέσα ένα μείγμα από ελαίολαδο, λεμόνι, ξερή ρίγανη, λιωμένο σκόρδο και σιμιγδάλι.

Το σιμιγδάλι φτίαχνεται αλέθοντας τους κόκκους των σιτηρών, ιδιαίτερα του σκληρού σταριού και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ιδανικά σε σάλτσες ψητών (καθώς και σε ζύμες για πίτσα). Οι πατάτες φούρνου θα καλυφθούν με το σιμιγδάλι και θα σχηματίσουν μια υπέροχη χρυσαφένια και τραγανή κρούστα όταν ψήνονται. Για αυτή τη συνταγή για πατάτες φούρνου είναι επίσης σημαντικό να διαλέξετε μερικές καλές ποιοτικές πατάτες που να κάνουν για φούρνο.

Πολύ συχνά οι πατάτες φούρνου μαγειρεύονται στο ίδιο ταψί με κάποιο κρέας. Μ’αυτό το τρόπο θα απορροφήσουν τους χυμούς και τη γεύση του κρέατος και θα γίνουν ακόμα πιο νόστιμες.

Αν τις βάλετε στο ίδιο ταψί με κάποιο κρέας απλά υπολογίστε το χρόνο ψησίματος για να προσθέσετε το κρέας ή τις πατάτες πρώτα, ώστε να είναι έτοιμα στον ίδιο χρόνο.

Εάν λοιπόν σας αρέσουν οι πατάτες σας έξτρα τραγανές δοκιμάστε αυτή την μοναδική συνταγή από το tastycooking.gr για πατάτες φούρνου λεμονάτες!

Συστατικά

7 μεγάλες πατάτες, ξεφλουδισμένες
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
150ml ελαιόλαδο (3/4 της κούπας)
150ml νερό (3/4 της κούπας)
1 κ.σ. ρίγανη ξερή
χυμός από 2 λεμόνια
1-2 κ.γλ. σιμιγδάλι
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C.

Για να προετοιμάσετε αυτή τη συνταγή για πατάτες φούρνου λεμονάτες κόψτε τις πατάτες κυδωνάτες και βάλτε τες σε ένα μεγάλο αντικολλητικό ταψί.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη συνταγή (μαζί και το νερό και το σιμιγδάλι) και ανακατέψτε τα. Περιχύστε τις πατάτες με το μίγμα και αλατοπιπερώστε καλά.

Φουρνίστε τις πατάτες για 40 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια ωραία χρυσαφένια κρούστα. Στη συνέχεια βγάλτε το ταψί με τις πατάτες από το φούρνο και κουνίστε τες λίγο να γυρίσουν, πασπαλίστε με λίγη ρίγανη και ξαναβάλτε στο φούρνο για άλλα 30-40 λεπτά.

Σε περίπτωση που απορροφηθούν τα υγρά και το ταψί αρχίζει να στεγνώνει, προσθέστε 1/4 με μισή κούπα ζεστό νερό στο ταψί, προτού πάρουν το τελειωτικό τους χρώμα.

Το μυστικό για αυτές τις έξτρα τραγανές λεμονάτες πατάτες φούρνου είναι να πασπαλίσετε με λίγο σιμιγδάλι, για να κανουν τέλεια χρυσαφένια και τραγανή κρούστα. Μη φοβηθείτε να τις παραψήσετε, θα γίνουν ακόμα πιο νόστιμες!

Εάν όμως κι εσύ λατρεύεις τις πατάτες, αλλά προτιμάς τις τηγανητές σου έχουμε μία πανεύκολη συνταγή!

Δείτε όλες τις συνταγές στο Athensmagazine.gr!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share