Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Αγιορείτικη συνταγή για τους πιο αφράτους λουκουμάδες!

Ένα παραδοσιακό και συγχρόνως υγιεινό γλύκισμα!

3 Απριλίου 2019 10:02
Αγιορείτικη συνταγή για τους πιο αφράτους λουκουμάδες!

Δύσκολα κάποιος αντιστέκεται σε λαχταριστούς αφράτους λουκουμάδες! Διαβάστε μία αγιορείτικη συνταγή και δοκιμάστε την!

Τα υλικά που χρειαζόμαστε είναι:

1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 1/2 κρασοποτηρο χυμό λεμονιού, 1/2 κρασοπότηρο χυμό πορτοκαλιού, λίγο αλάτι, 1 1/2 φλιτζάνι νερό και για το σιρόπι θα χρειαστούμε 4 φλιτζάνια ζάχαρη, 2 φλιτζάνια νερό, 2 κουταλιές της σούπας μέλι, 1 ξύλο κανέλα.

Να σας θυμήσουμε τους αφράτους λουκουμάδες παραλίας!

Εκτέλεση:


Ξεκινάτε με την παρασκευή του σιροπιού. Το βράζετε για 10 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει. Σε μια λεκάνη ανακατεύτε το αλεύρι με το αλάτι, προσθέτετε τους χυμούς (πορτοκαλιού και λεμονιού) και το νερό, και ανακατεύτε ώσπου να γίνει ένας παχύρευστος χυλός. Καίτε σε βαθιά κατσαρόλα λάδι.

Βουτάτε την αριστερή παλάμη στον χυλό και με βρεγμένο κάθε φορά κουταλάκι του γλυκού παίρνετε όσο χυλό βγαίνει από τον αντίχειρα και τον δείκτη, όταν κλείνετε την παλάμη σε γροθιά. Ρίχνετε την μικρή αυτή ποσότητα στο καυτό λάδι και τηγανίζετε τους λουκουμάδες ώσπου να ροδίσουν.

Τους βγάζετε πάλι με τρυπητή κουτάλα και τους σερβίρετε στα πιάτα. Από πάνω ρίχνετε, αν θέλετε, κανέλα και καρυδόψιχα τριμμένη.

Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε μέλι ή πραλίνα φουντουκιού, ενώ μπορείτε να τους συνοδεύσετε με παγωτό καϊμάκι.

Μία συνταγή «όνειρο»: Λουκουμάδες γεμιστοί με Nutella!

Ναι καλά διαβάσατε…Οι αγαπημένη μας λουκουμάδες – η ελληνική έκδοση των αμερικάνικων donuts – σε μια εξαιρετική και γευστική συνταγή. Με γέμιση λαχταριστής Nutella, ένα είναι σίγουρο! Θα εντυπωσιάσετε όλους όσους κεράσετε!

Για το λουκουμάδες με Nutella θα χρειαστείτε:

1 κ.γ. ‏ζάχαρη
2 φλιτζ. ‏ζεστό νερό
3 φλιτζ. ‏αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κ.γ. ‏αλάτι
1 κ.γ. ‏εκχύλισμα βανίλιας
‏σπορέλαιο
‏Μέλι
‏Θρυμματισμένα καρύδια
‏Nutella
‏Κανέλα για το πασπάλισμα
‏Λίγο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τη μαγιά και τη ζάχαρη με το μισό φλιτζάνι ζεστού νερού. Όταν το μείγμα γίνει αφρώδες, προσθέστε το υπόλοιπο ζεστό νερό και ανακατέψτε το με το αλεύρι, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και τη βανίλια. Ανακατέψτε καλά έως ότου το μείγμα να είναι παχύ αλλά απαλό. Καλύψτε το μπολ με μια μεμβράνη και αφήστε το σε ένα ζεστό μέρος, μέχρι η ζύμη να γίνει διπλάσια – περίπου για 1 με 1μιση ώρα (Η ζύμη θα πρέπει να είναι μαλακή και αφρώδης).

Ρίχνετε λάδι σε μια βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα, φροντίζοντας να είναι τουλάχιστον 5-6 εκ. γεμάτο από λάδι το σκεύος που θα χρησιμοποιήσετε. Ύστερα ζεσταίνετε το λάδι.

Εργαζόμενοι σε παρτίδες, παίρνετε τους λουκουμάδες από το μείγμα (στο μέγεθος 1 κουταλιάς του γλυκού κάθε σχήμα λουκουμά) και τους ρίχνετε στο καυτό λάδιι. Προσέξτε μην παραγεμίσετε το σκεύος. Ρίξτε λίγα λίγα λουκουμαδάκια. Τα κομμάτια λουκουμά, θα φουσκώσουν και θα ανέβουν στην επιφάνεια του λαδιού. Γυρίστε το σε κάθε πλευρά, έως ότου γίνουν τραγανά και χρυσοκαφέ και τότε βγάλτε τα. Θα χρειάζονται 3-4 λεπτά για κάθε λουκουμαδάκι.

Για περισσότερες συνταγές απο την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share