Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Πως να φτιάξετε σπιτικό παγωτό χωρις παγωτομηχανή σε λιγότερο απο ένα λεπτό!

Το καλοκαίρι κοντεύει και σίγουρα ένα παγωτάκι είναι ότι πρέπει!

28 Μαρτίου 2019 07:50
Πως να φτιάξετε σπιτικό παγωτό χωρις παγωτομηχανή σε λιγότερο απο ένα λεπτό!

Απολαυστικό, δροσερό, κατάλληλο για την εποχή!

Αν θες να φας ένα γλυκάκι, μην έχεις ενοχές! Και τι καλύτερο από το να φτιάξεις η ίδια παγωτό και να καλέσεις τους φίλους σου για να το απολαύσετε στο μπαλκόνι.

Δεν έχεις παγωτομηχανή μάλλον θα μου πεις, γιατί πόσο συχνά φτιάχνεις σπιτικό παγωτό; Μην ανησυχείς, σου έχουμε τη λύση!

Βρήκαμε μια γρήγορη και πανεύκολη συνταγή χωρίς πολλές θερμίδες (ναι!) του γνωστού σεφ Τζέιμι Όλιβερ και στην παρουσιάζουμε.

Για την ακρίβεια έτσι, θα φτιάξεις παγωτό σε μόλις 45 δευτερόλεπτα!

Να σας θυμήσουμε τα καλύτερα παγωτά των παιδικών μας χρόνων! Τα θυμάστε όλα;

Πάρε χαρτί και σημείωσε τι θα χρειαστείς:

ΥΛΙΚΑ

500 γραμμάρια παγωμένες φράουλες
250 ml γιαούρτι χωρίς λιπαρά
1 κουταλάκι της σούπας μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάλε μερικά μπολάκια στο ψυγείο ώστε να είναι παγωμένα όταν έρθει η ώρα να σερβίρεις το παγωτό.
Βάλε τις φράουλες σε ένα μπλέντερ μαζί με το γιαούρτι και το μέλι.
Χτύπησε καλά για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να γίνουν ένα. Με ένα κουτάλι φτιάξε μπάλες και σέρβιρέ τες στα κρύα μπολάκια.
Αν θες μπορείς να βάλεις διάφορα toppings από πάνω (μπισκότα, σιρόπι, τρούφα, φρούτα κ.α.).

Mπορείς να κάνεις το ίδιο και με άλλα φρούτα (μπανάνα, μούρα κτλ).

Εύκολο παγωτό βανίλια στο σπίτι!

Γιατί όλοι μεγαλώσαμε με αυτό το παγωτό, που σκάνε κρυσταλλάκια στο στόμα και έχει άρωμα μαμάς και καλοκαιριού μαζί...

Υλικά Συνταγής
250 γραμ. (1 συσκευασία) φυτική σαντιγί
400 γραμ. (1 συσκευασία) ζαχαρούχο γάλα
410 γραμ. (1 συσκευασία) γάλα εβαπορέ
1 ½ κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
βανίλια

Εκτέλεση
Το πιο εύκολο παγωτό βανίλια που έχετε φτιάξει και το πιο απολαυστικό που έχετε δοκιμάσει!

Με μίξερ χειρός χτυπάμε για 5΄ τη φυτική σαντιγί να αφρατέψει καλά και να φουσκώσει. Λίγο λίγο και πάντα χτυπώντας με το μίξερ, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα. Τώρα το μείγμα μας έχει γίνει μια παχιά κρέμα.

Σιγά σιγά προσθέτουμε το εβαπορέ, χαμηλώνοντας την ταχύτητα του μίξερ, γιατί το μείγμα αραιώνει και πιτσιλάει. Τέλος, προσθέτουμε τη βανίλια.

Παγώνουμε το παγωτό για περίπου 1 ώρα, μέχρι να αρχίσει να πήζει. Το ξαναχτυπάμε με το μίξερ χειρός, να αφρατέψει καλά, για 5′, σε δυνατή ταχύτητα. Παγώνουμε στην κατάψυξη.

Όσες περισσότερες φορές επαναλάβουμε αυτή τη διαδικασία (προτείνω 2-3 φορές) τόσο πιο αφράτο θα είναι στο τέλος το αποτέλεσμα. Μάθετε όλη τη διαδικασία για να γίνει το σπιτικό σας παγωτό τέλειο.

Διαβάστε περισσότερες συνταγές απο την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share