Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Brownies σοκολάτας με nutella και φουντούκια!

Ίσως το καλύτερο μπράουνις που φάγατε ποτέ!

21 Φεβρουαρίου 2019 13:25
Brownies σοκολάτας με nutella και φουντούκια!

Πεντανόστιμο μπράουνις με σοκολάτα, πραλίνα φουντουκιού και φουντούκια, ίσως τα καλύτερα μπράουνις που φάγατε ποτέ.

Μια συνταγή που ίσως απαιτήσει λίγο από το χρόνο σας μιας και θα πρέπει να ψύχετε κάθε στρώση του γλυκού σας, αλλά σίγουρα αξίζει το χρόνο σας μιας και αυτό το θεϊκό μπράουνις, με το πλούσιο και πυκνό στρώμα σοκολάτας, το δεύτερο στρώμα nutella, μετά τα ψιλοκομμένα φουντούκια και η γλυκιά γκανάς σοκολάτας με τα τραγανά φουντούκια θα σας ανταμείψει με την υπέροχη γεύση και υφή του.

Απλά δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

Για τη στρώση κέικ Brownie

½ φλ. τσαγιού (115 γρ.) βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλ. τσαγιού+ 2 κ.σ. επιπλέον σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρας
3 αυγά
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
¾ φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¼ φλ. τσαγιού αλεύρι φουντουκιού (θα το βρείτε σε Delicatessen ή θα πολτοποιήσετε στο μούλτι ολόκληρα φουντούκια σε σκόνη )
1 γεμάτο κ.γ. μπέικιν πάουντερ
¼ φλ. τσαγιού κακάο
Για τη στρώση πραλίνας φουντουκιού
½ φλ. τσαγιού πραλίνα φουντουκιού επιλογής σας, σε θερμοκρασία δωματίου
¼ φλ. τσαγιού βούτυρο λιωμένο
½ φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα φουντούκια
Για τη γκανάς σοκολάτας επικάλυψης
1 φλ. τσαγιού σταγόνες σκούρας κουβερτούρας
1 φλ. τσαγιού σταγόνες κουβερτούρας γάλακτος
2 γεμάτες κ.σ. κρέμα γάλακτος
30 γρ. (2 κ.σ.) βούτυρο μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
Για γαρνίρισμα
χοντροκομμένα φουντούκια για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

Για τη στρώση κέικ Brownie: Λιώνετε σε μπεν μαρί (ή στο φούρνο μικροκυμάτων) το βούτυρο μαζί με τις σταγόνες σοκολάτας, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. Το αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη.

Σε ένα μπολ βάζετε τα αυγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει και ασπρίσει το μείγμα.

Προσθέτετε το λιωμένο μείγμα σοκολάτας και χτυπάτε να ενσωματωθεί . Τέλος ρίχνετε και όλα τα ξερά συστατικά, δηλ. το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αλεύρι φουντουκιού, το μπέικιν και το κακάο, και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Ρίχνετε το μείγμα σε μακρόστενο πυρέξ (22×33 εκ. περίπου) και το ψήνετε σε καλά προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 20-23 λ ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο του βγει με λίγα ψίχουλα κολλημένα επάνω της.

Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε σε σχάρα να χλιαρίνει και μετά στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει εντελώς.

Για τη στρώση πραλίνας φουντουκιού: Ρίχνετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τη στρώση πραλίνας και τα χτυπάτε καλά με σύρμα μέχρι να έχετε ένα ομογενοποιημένο μείγμα. Αλείφετε το μείγμα ομοιόμορφα πάνω από το κέικ μπράουνις και ξαναβάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για περίπου 30 λ ή μέχρι να κρυώσει και σταθεροποιηθεί το μείγμα πραλίνας.

Για τη γκανάς σοκολάτας επικάλυψης: Εν τω μεταξύ, φτιάχνετε τη γκανάς σοκολάτας λιώνοντας όλα τα υλικά μαζί σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας μέχρι να έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. Στρώνετε τη γκανάς πάνω από το κρύο στρώμα πραλίνας φουντουκιού και από πάνω πασπαλίζετε ισομερώς χοντροκομμένα φουντούκια.

Ξαναβάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 20 λ περίπου ή μέχρι να κρυώσει η γκανάς. Πριν το σερβίρετε το βγάζετε από το ψυγείο, το αφήνετε για 5 λ να μαλακώσει ελαφρώς και μετά το κόβετε σε 18 κομμάτια περίπου, ανάλογα με το μέγεθος του πυρέξ σας και ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Σημείωση: Αντί για σταγόνες σοκολάτας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κουβερτούρα μαύρη ή γάλακτος (ότι αναφέρεται στη συνταγή) κομμένη σε πολύ μικρά κομματάκια.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share