Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κουραμπιέδες αφράτοι και τραγανοί

Πεντανόστιμοι!

20 Δεκεμβρίου 2018 18:41
Κουραμπιέδες αφράτοι και τραγανοί

Μια συνταγή για αφράτους και τραγανούς Κουραμπιέδες. Το υπέροχο χιονισμένο γλυκό των Χριστουγέννων που παρά τις θερμίδες του δεν μπορεί κανείς να του αντισταθεί.

Υλικά συνταγής
900 γρ. αλεύρι μαλακό
270 γρ. μαργαρίνη
270 γρ. βούτυρο πρόβειο καλής ποιότητας
180 γρ. ζάχαρη άχνη
1/2 φλ. τσαγιού κονιάκ
1 κ.γ. σκόνη βανίλιας
ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι
1 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
180 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα
3 κ.σ. ανθόνερο [προαιρετικά]
άφθονη ζάχαρη άχνη για επικάλυψη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κωνσταντίνος Αγγελίδης: Ποια η κατάσταση της υγείας του; (video)



Εκτέλεση συνταγής

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη άχνη πολύ καλά, για 15 – 20 λεπτά, μέχρι να φτιάξουμε ένα πολύ αφράτο και λείο μείγμα. Αρχικά χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα και σταδιακά, την αυξάνουμε, σε μέτρια προς δυνατή ισχύ. Προσθέτουμε το κονιάκ, τη σκόνη βανίλιας και το ξύσμα πορτοκαλιού και χτυπάμε για λίγο ακόμα, μέχρι να ενσωματωθούν.

Προσαρμόζουμε στο μίξερ το «γάντζο», ειδικό για ζύμες και χτυπάμε ρίχνοντας σταδιακά το αλεύρι και το μπέϊκιν πάουντερ και συνεχίζοντας να χτυπάμε αρχικά σε χαμηλή ταχύτητα και στη συνέχεια σε μεγαλύτερη, μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή, εύπλαστη και αρκετά αφράτη. Τέλος, ρίχνουμε τα αμύγδαλα και χτυπάμε για λίγο ακόμα, μέχρι να σκορπίσουν ομοιόμορφα στη ζύμη. Τη μεταφέρουμε σε μια ελαφρών αλευρωμένη επιφάνεια και τη ζυμώνουμε για 1-2 λεπτά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Στρώνουμε με λαδόκολλες δύο μεγάλα και ρηχά ταψιά ή τις λαμαρίνες του φούρνου.
Πλάθουμε με το μείγμα κουραμπιέδες σε σχήμα της αρεσκείας μας και τους βάζουμε στα δύο ταψιά. Τους ψήνουμε για 25 – 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν απαλά. Τους αφήνουμε να μισοκρυώσουν και τους ραντίζουμε (προαιρετικά) με το ανθόνερο. Στη συνέχεια τους βουτάμε σε δόσεις, σε ένα μπολ με μπόλικη άχνη, μέχρι να καλυφθούν καλά. [Δεν τους βάζουμε στην άχνη όσο είναι ζεστοί γιατί η άχνη θα λασπώσει επάνω τους.]

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share