Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σοκολατένια τρουφάκια με καραμέλα με 4 μόνο υλικά

Κόλαση!

17 Δεκεμβρίου 2018 18:55
Σοκολατένια τρουφάκια με καραμέλα με 4 μόνο υλικά

Υπέροχα τρουφάκια με καραμέλα γάλακτος baloo, 2 ειδών σοκολάτες και κρέμα γάλακτος. Μια συνταγή με τέσσερα μόνο υλικά για τα τέλεια σοκολατένια τρουφάκια. Απολαύστε τα τις γιορτινές μέρες, και όχι μόνο, ή προσφέρτε τα ως δώρο.

Υλικά συνταγής
140 γρ. καραμέλες βουτύρου τύπου baloo (βλέπε φωτό πιο κάτω)
400 γρ. σοκολάτα γάλακτος, κομμένη σε μικρά κομματάκια (200+200 χωριστά)
1/3 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
50 γρ. σοκολάτα μαύρης κουβερτούρας, κομμένη σε μικρά κομματάκια
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καταραμένη φτώχεια: Δεν φαντάζεστε τι δώρο πήρε η Τατιάνα Στεφανίδου στον γιο της!

Εκτέλεση συνταγής
Σε ένα μπλέντερ θρυμματίζετε τις καραμέλες σχεδόν σε ψίχουλα. Σε ένα μπολ βάζετε τα 200 γρ. σοκολάτας γάλακτος ( κομμένη σε κομματάκια), μαζί με τη κρέμα γάλακτος και και τα λιώνετε σε μπεν μαρί (ή σε φούρνο μικροκυμάτων, σε μεσαία θερμοκρασία, για 2-3 λ) ανακατεύοντας ανά 1 λ μέχρι να έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα.

Αφαιρείτε το μπολ από το μπεν μαρί, προσθέτετε μέσα στη λιωμένη σοκολάτα τις θρυμματισμένες καραμέλες, (προαιρετικά και το εκχύλισμα βανίλιας) και ανακατεύετε πολύ καλά. Σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 3-4 ώρες ή μέχρι να σφίξει καλά το μείγμα.
Στρώνετε ένα δίσκο με χαρτί ψησίματος. Με ένα κουταλάκι του γλυκού, παίρνετε 2 κουταλίτσες από μείγμα, το πλάθετε σε μπαλάκι και το τοποθετείτε στο δίσκο. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα και έχετε 22-23 μπαλάκια περίπου. Τα βάζετε στο ψυγείο μέχρι να παγώσουν και σταθεροποιηθούν πολύ καλά.
Λιώνετε σε μπεν μαρί, ή φούρνο μικροκυμάτων, τα υπόλοιπα 200 γρ. σοκολάτας γάλακτος (κομμένα σε μικρά κομματάκια) ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα. Την αφαιρείτε από τη φωτιά και την αφήνετε για 2 λ στην άκρη να “σταθεί”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φρίκη: «Τρίο» κανιβάλων έτρωγε νεαρές γυναίκες και ό,τι περίσσευε το πουλούσε... ως σουβλάκι!

Στη συνέχεια, βγάζετε τα τρουφάκια από το ψυγείο και χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι βουτάτε τα τρουφάκια, ένα τη φορά, στη λιωμένη σοκολάτα, τινάζετε τη περίσσια και τα ξαναβάζετε στο δίσκο. Βάζετε το δίσκο στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει, πήξει και σταθεροποηθεί καλά η σοκολάτα επικάλυψης.
Λιώνετε τη σοκολάτα μαύρης κουβερτούρας σε κομματάκια σε μπεν μαρί ή φούρνο μικροκυμάτων, ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα και έχετε ένα ομαλό μείγμα. Το αφαιρείτε από το μπεν μαρί και το αφήνετε για 1 λ να “σταθεί”.

Μετά με ένα κουτάλι, τη μεταφέρετε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής την οποία κόβετε πολύ λίγο στην άκρη της ώστε να έχετε μια μικρή τρυπούλα και γαρνίρετε κάνοντας ζιγκ ζαγκ στα τρουφάκια (όπως στη φωτογραφία). Τα ξαναβάζετε στο δίσκο και μετά στο ψυγείο και τα αφήνετε μέχρι να κρυώσει και σταθεροποιηθεί η σοκολάτα. Σερβίρετε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share