Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Νόστιμα ψητά μήλα στο φούρνο!

Δοκίμασέ τα σήμερα κιόλας

23 Νοεμβρίου 2018 14:33
Νόστιμα ψητά μήλα στο φούρνο!

Η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή που θα σε ξετρελάνει!

Υλικά

680 γρ. μήλα – 5 μικρά ποικιλίας Gala ή Golden Delicious – Η ποικιλία μήλων είναι σημαντική για να μαλακώσουν με το ψήσιμο.
25 γρ. μέλι
80 γρ. νερό
160 γρ. μαύρη ζάχαρη – dark brown sugar
160 γρ. χυμός πορτοκαλιού
Γαρύφαλλο τριμμένο
2 κουταλιές της σούπας κοφτές άνθος αραβοσίτου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Nomads Διαρροή: Ποια ομάδα κερδίζει σήμερα (23/11) την Ασυλία;

Η συνταγή είναι από παλιό βιβλίο μαγειρικής-ζαχαροπλαστικής και το μόνον που έκανα ήταν να παίξω λίγο με τα υλικά και κυρίως να προσθέσω τη μαύρη ζάχαρη που νομίζω δίνει πιο βαθιά γεύση και χρώμα στα φρούτα.

Εκτέλεση

Πλένουμε, αφαιρούμε το εσωτερικό του μήλου με το εργαλείο αφαίρεσης των κουκουτσιών ή με το μαχαίρι (αρκετά δύσκολο αν θέλουμε να τα ψήσουμε ολόκληρα χωρίς να σπάσουν) και καθαρίζουμε τις φλούδες, αφήνοντας αν μπορούμε το κοτσάνι για διακόσμηση. Στύβουμε λίγο λεμόνι για να μη μαυρίσουν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έσκασε τώρα: 24ωρη απεργία στα ΜΜΕ!

Τοποθετούμε σε μικρό ταψάκι με λεπτά τοιχώματα και προσθέτουμε τη ζάχαρη και μετά χτυπημένα με το πιρούνι τα υπόλοιπα υλικά, το νερό, το άνθος αραβοσίτου και το χυμό πορτοκαλιού με το μέλι. Πασπαλίζουμε με γαρύφαλλο.
Ψήνουμε στους 180⁰ C, σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα και 20 λεπτά περίπου.

Γυρίζουμε μια φορά τα μήλα, ώστε να ψήνονται στο ζουμί γύρω γύρω.
Σερβίρουμε με τη σαντιγί καραμέλα ή με ζεστά από το φούρνο καρύδια που τα ροδίσαμε για μερικά λεπτά. Απλά τέλεια!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share