Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κριθαράκι με γαρίδες!

Ένα θεϊκό κριθαρότο!

9 Αυγούστου 2018 11:43
Κριθαράκι με γαρίδες!

Αρχικά το λάδι του αρωματίζεται από τα κελύφη και τα κεφάλια των γαρίδων, ύστερα το κριθαράκι σοτάρεται στο αρωματικό λάδι, μεθάει με κρασί, λούζεται με ντομάτα και τέλος μαγειρεύει ανεπαίσθητα τις γαρίδες για 3 μόλις λεπτά στο λαχταριστό ζωμό του, για να σερβίρει ένα θεϊκό κριθαρότο.

Υλικά

24 γαρίδες μεγάλες
½ κιλό κριθαράκι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 νεροπότηρο λευκό ξηρό κρασί
1 κρεμμύδι μεγάλο, τριμμένο στον τρίφτη
1 νεροπότηρο ντομάτα φρέσκια, ψιλοκομμένη
3 κουτ. σούπας πελτέ
αλάτι, πιπέρι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το έκρυψε καλά! Ελληνίδα παρουσιάστρια μοιράζεται για πρώτη φορά την εγκυμοσύνη της!

Διαδικασία

Καθαρίζετε τις γαρίδες από το κέλυφος, το κεφάλι και την ουρά. Τα κρατάτε όλα σε μια λεκανίτσα. Αφαιρείτε το εντεράκι της πλάτης από τις γαρίδες και τις φυλάτε στην άκρη.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε καλά το ελαιόλαδο. Ρίχνετε μέσα τα κεφάλια, τα κελύφη και τις ουρές από τις γαρίδες και σοτάρετε καλά για να αφήσουν όλη τη γεύση τους στο λάδι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σας αφορά: Ραγδαίες αλλαγές στα καρτοκινητά! Τι αλλάζει;

Με μια σουρωτή κουτάλα τα παίρνετε και τα πετάτε και σοτάρετε μέσα στο αρωματισμένο λάδι το τριμμένο κρεμμύδι. Αμέσως μετά προσθέτετε το κριθαράκι και ανακατεύετε καλά μέχρι να απορροφηθεί όλο το λάδι.

Σβήνετε με το λευκό κρασί και μαγειρεύετε μέχρι να απορροφηθεί και αυτό. Διαλύετε τον πελτέ σε δύο νεροπότηρα νερό και τον αδειάζετε μέσα στην κατσαρόλα μαζί με την ψιλοκομμένη ντομάτα. Αλατοπιπερώνετε. Ανακατεύετε και μαγειρεύετε για 8 λεπτά περίπου.

Ρίχνετε μέσα τις καθαρισμένες γαρίδες, μαγειρεύετε για 3 λεπτά μέχρι να αλλάξουν χρώμα ακόμα και σερβίρετε το φαγητό ζεστό σε πιατέλα.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share