Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Μαύρισαν οι μπανάνες; 4 νόστιμες ιδέες για να μην τις πετάξετε

Νόστιμα και εύκολα!

1 Αυγούστου 2018 15:48
Μαύρισαν οι μπανάνες; 4 νόστιμες ιδέες για να μην τις πετάξετε

Όταν οι μπανάνες αρχίζουν να εμφανίζουν τα πρώτα μεγάλα μαύρα στίγματα και ξέρουμε ότι η εμφάνισή τους θα γίνεται όλο και πιο απωθητική, η λύση δεν είναι ούτε να τις φάμε όλες μαζί ούτε να τις πετάξουμε. Η λύση είναι να τις αξιοποιήσουμε σε λαχταριστές συνταγές.

► 1. Κέικ μπανάνας-σοκολάτας με ζαχαρούχο γάλα

Υλικά συνταγής: 3 πολύ ώριμες μπανάνες, 1 φλιτζάνι γεμάτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και λίγο για το άλειμμα της φόρμας, 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα, 4 αυγά, 2 κουταλιές της σούπας μερέντα, 2 κουταλιές κουβερτούρα σε σταγόνες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Μηνιαίες Προβλέψεις Αυγούστου 2018 για όλα τα ζώδια από τον Κώστα Λεφάκη!

Εκτέλεση συνταγής: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C και στο μεταξύ ετοιμάζετε τη ζύμη. Χτυπάτε τα αυγά με το ζαχαρούχο γάλα και το βούτυρο μαλακωμένο σε ένα μπολ. Στη συνέχεια προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε να αναμειχθεί καλά με τα άλλα υλικά. Ρίχνετε την μπανάνα λιωμένη (με πιρούνι ή με το χέρι), στη συνέχεια τη μερέντα και τέλος τις σταγόνες κουβερτούρας. Ανακατεύετε ξανά το μείγμα να ενσωματωθούν τα υλικά. Αλείφετε μια αντικολλητική φόρμα για κέικ με λίγο βούτυρο και αδειάζετε το μείγμα μέσα. Ψήνετε στους 170º C για 45'-50'.

► 2. Φρουτοποτό με γάλα, κουβερτούρα και μπανάνα

Υλικά: 200 ml φρέσκο γάλα, 100 γρ. κουβερτούρα, 2 ώριμες μπανάνες, 1/2 κουταλιά ζάχαρη

Εκτέλεση: Ζεσταίνετε το γάλα και προσθέτετε την κουβερτούρα και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν και να ομοιoγενοποιηθούν. Ρίχνετε το μείγμα στο μπλέντερ στο μπλέντερ, προσθέτετε τις μπανάνες μαζί με αρκετά παγάκια και χτυπάτε. Μοιράζετε σε 2 ποτήρια και σερβίρετε.

► 3. Μαρμελάδα μπανάνας

Υλικά συνταγής: 1 κιλό μπανάνες, 3 φλιτζάνια ζάχαρη, 5 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού, 1/2 φλιτζάνι νερό
1/2 φλιτζάνι λικέρ μπανάνας, κονιάκ ή ρούμι

Εκτέλεση συνταγής: Βάζετε το νερό με το λεμόνι και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και μόλις δείτε ότι αρχίζουν να βράζουν, ρίχνετε μέσα τις μπανάνες κομμένες σε φέτες. Ανακατεύοντας συνεχώς, γιατί το μείγμα κολλάει εύκολα, συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να διαλυθούν οι μπανάνες και να αποκτήσετε μια πηχτή μαρμελάδα. Προσθέτετε το αλκοολούχο, ανακατεύετε και έτοιμη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγική ειρωνεία: Οι φωτογραφίες της αδερφής του Παναγιώτη Χαμηλοθώρη με τον Ηλία Ψινάκη πριν την πυρκαγιά στο Μάτι!

► 4. Σάλτσα μπανάνας με ρούμι για το παγωτό ή κέικ

Υλικά συνταγής: 1/4 φλιτζανιού βούτυρο, 2/3 φλιτζανιού καφέ ζάχαρη, 3 κουταλιές της σούπας ρούμι, 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας, 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα, 3 μπανάνες κομμένες σταυρωτά ή σε φετάκια αν θέλετε να διαλυθούν μέσα στη σος, 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση συνταγήςς: Σε μια μεγάλη, βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, λιώνετε το βούτυρο. Προσθέτετε τη ζάχαρη, το ρούμι, τη βανίλια και την κανέλα. Όταν το μείγμα αρχίζει να κάνει φουσκίτσες, ρίχνετε τις μπανάνες. Ανακατεύετε 1-2 λεπτά να ζεσταθούν οι μπανάνες. Περιχύνετε το παγωτό βανίλιας ή το κέικ.

Πηγή; newpost.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share