Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Υπέροχη καλοκαιρινή συνταγή: Πλεξούδες γεμιστές με πολύχρωμες πιπεριές και τυρί!

Μια πολύχρωμη συμφωνία λαχανικών!

29 Ιουνίου 2018 12:00
Υπέροχη καλοκαιρινή συνταγή: Πλεξούδες γεμιστές με πολύχρωμες πιπεριές και τυρί!

Μια πολύχρωμη συμφωνία λαχανικών σε μια πολύ λαχταριστή πλεξούδα σφολιάτας.

Υλικά

2 φύλλα σφολιάτας
1 μικρή πιπεριά πράσινη, καθαρισμένη και κομμένη σε λεπτές λωρίδες
1 μικρή πιπεριά κίτρινη, καθαρισμένη και κομμένη σε λεπτές λωρίδες
1 μικρή πιπεριά κόκκινη, καθαρισμένη και κομμένη σε λεπτές λωρίδες
100γρ. ανθότυρο τριμμένο
75γρ. γραβιέρα Νάξου τριμμένη
4 λιαστές ντομάτες (σε λάδι), ψιλοκομμένες
2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κρόκο αβγού ανακατεμένο με 2 κουτ. σούπας νερό

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Το Twitter «γλεντάει» τον καυγά Μελίνας - Αγόρου και «θρηνεί» την αποχώρηση του Τσίλη!

Διαδικασία

Σοτάρετε τις πιπεριές στο λάδι μέχρι να μαλακώσουν καλά. Αφήνετε να κρυώσουν και τις χωρίζετε σε έξι μέρη.

Ανακατεύετε τα τυριά με τη λιαστή ντομάτα και το μαϊντανό. Χωρίζετε το μίγμα σε έξι μέρη. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC.

Στρώνετε τα φύλλα της σφολιάτας στον πάγκο και κόβετε το καθένα κατά πλάτος σε τρεις λωρίδες. Παίρνετε μία μία τις λωρίδες και απλώνετε ένα μέρος από το μίγμα του τυριού παντού, αφήνοντας 1εκ. περιθώριο στις άκρες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βόμβα! Survivor τέλος! Χαμός στον ΣΚΑΙ για την αποτυχία του προγράμματος!

Τοποθετείτε ένα μέρος από τις χρωματιστές λωρίδες πιπεριάς στην άκρη της σφολιάτας, κατά μήκος και πάνω από το μίγμα τυριών.

Αλείφετε τις άκρες κάθε λωρίδας σφολιάτας με νερό και τυλίγετε σε ρολό ξεκινώντας από τη φαρδιά πλευρά. Πιέζετε τις άκρες να κλείσουν.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share