Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Η συνταγή της ημέρας: Καλαμαράκια με ντοματίνια, ελιές και κάππαρη!

Τα κλασικά κοκκινιστά καλαμαράκια!

27 Ιουνίου 2018 09:33
Η συνταγή της ημέρας: Καλαμαράκια με ντοματίνια, ελιές και κάππαρη!

Κλασική συνταγή της Προβηγκίας στη Νότια Γαλλία, αυτή η συνταγή μαγειρεύει πιο αρωματικά, πιο ανάλαφρα, πιο καλοκαιρινά, τα κλασικά κοκκινιστά καλαμαράκια της δικής μας παράδοσης.

Υλικά

500 γρ. καθαρισμένα καλαμαράκια (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 νεροπότηρο λευκό κρασί
250γρ. ντοματίνια κομμένα στα 4 ή στα 2
2 κουτ. σουπας κάππαρη
1/2 φλιτζάνι ελιές
χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Διαδικασία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Τι είδαμε χτες! Η απογοήτευση του Πάνου που δεν έφτασε στο symbol game, η αγωνία και ο παίκτης που εξασφάλισε μια θέση στον τελικό! (videos)

Κόβετε τα καλαμαράκια ανάλογα με το μέγεθος, σε μεγάλες μπουκιές και τα στεγνώνετε καλά σε χαρτί κουζίνας.

Ξεπλένετε καλά την κάππαρη με νερό και την στραγγίζετε.

Ζεσταίνετε πολύ καλά μέχρι να κάψει, μια φαρδιά κατσαρόλα. Ρίχνετε το ελαιόλαδο και αμέσως τα καλαμαράκια. Σοτάρετε μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Σβήνετε με το κρασί και το αφήνετε να εξατμιστεί. Χαμηλώνετε τη φωτιά, ρίχνετε το σκόρδο και τα ντοματίνια, αλατίζετε και σκεπάζετε την κατσαρόλα να σιγομαγειρευτούν τα καλαμαράκια μέχρι να μαλακώσουν καλά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Το κινητό της Ειρήνης το πήρε... " - Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Λαγούδη!

Πέντε λεπτά πριν κατεβάσετε το φαγητό, ρίχνετε την κάππαρη, τις ελιές, το λεμόνι, το ξύσμα και τον μαϊντανό. Σκεπάζετε και αφήνετε το φαγητό για άλλα πέντε λεπτά. Σερβίρετε ιδανικά χλιαρό, με μπόλικο πιπέρι.

Tips
Αντί για καλαμαράκια, με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να μαγειρέψετε σουπιές, θράψαλο ή μοσχιούς

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share