Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Λαχταριστό burger κοτόπουλου με μαγιονέζα λεμονιού!

Μια εναλλακτική συνταγή!

18 Ιουνίου 2018 13:37
Λαχταριστό burger κοτόπουλου με μαγιονέζα λεμονιού!

Το μπέργκερ μας συστήνεται λίγο διαφορετικά, με τραγανό χωριάτικο ψωμάκι και γέμιση όχι από κάποιο είδος κιμά αλλά από ολόκληρα φιλετάκια κοτόπουλου. Ανοίξτε και ένα μπουκάλι παγωμένη μπίρα και έχετε τον ιδανικό συνδυασμό για το βράδυ σας.

Υλικά
3 φιλέτα κοτόπουλου, μικρά
6 ψωμάκια χωριάτικα
λίγο ελαιόλαδο
Για το πανάρισμα
8 κουτ. σούπας κορν φλέικς
1 αβγό
2 κουτ. σούπας μουστάρδα Dijon
αλάτι και πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
Για την επάλειψη
6 κουτ. σούπας μαγιονέζα
ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
λίγα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
Για τη γέμιση
200γρ. ρόκα ή 4 φύλλα μαρουλιού
2 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Άνευ προηγουμένου ο καβγάς Τσίλη-Αγόρου! Επενέβη ο Τανιμανίδης (video)

Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Βάζετε τα φιλέτα κοτόπουλου σε μεμβράνη και τα χτυπάτε με το ειδικό εργαλείο μέχρι το αρχικό ύψος τους να μειωθεί στο μισό. Τα κόβετε στη μέση.

Χτυπάτε στο γουδί τα κορν φλέικς μέχρι να γίνουν χοντροτριμμένα ψίχουλα. Σ’ ένα μπολ χτυπάτε το αβγό με τη μουστάρδα και αλατοπιπερώνετε. Βουτάτε το κοτόπουλο στο μίγμα του αβγού και μετά στα χοντροτριμμένα ψίχουλα των κορν φλέικς. Τοποθετείτε τα φιλέτα σ’ ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνετε για 20 λεπτά.

Σ’ ένα μπολ χτυπάτε τη μαγιονέζα με το χυμό λεμονιού και, όταν αναμιχθεί καλά, προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού, το βασιλικό(αν βάλετε) και λίγο μαύρο πιπέρι.

Κόβετε τα ψωμάκια στη μέση και αλείφετε τις βάσεις τους με λίγη μαγιονέζα. Βάζετε δύο ροδέλες ντομάτας, τοποθετείτε τα φιλέτα κοτόπουλου και από πάνω μοιράζετε τη ρόκα ή τα φύλλα μαρουλιού. Ραντίζετε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και σκεπάζετε με τα «καπάκια». Σερβίρετε με την υπόλοιπη μαγιονέζα.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share