Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μία καλοκαιρινή συνταγή: Χταπόδι κρασάτο με ζυμαρικά!

Πρέπει να το δοκιμάσετε!

16 Ιουνίου 2018 13:23
Μία καλοκαιρινή συνταγή: Χταπόδι κρασάτο με ζυμαρικά!

Δίνουμε νέα πνοή στην κλασική συνταγή για χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι, επιλέγοντας διαφορετικά κοντά ζυμαρικά, όπως σαλιγκαράκια.

Υλικά

1 χταπόδι 1.200γρ. περίπου
1 πακέτο κοντά ζυμαρικά (σαλιγκαράκια, ριγατόνι, πένες, φιογκάκια κλπ)
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
1 νεροπότηρο γλυκό σαμιώτικο κρασί
½ κιλό ντομάτες ξυσμένες στον τρίφτη
1 κουτ. γλυκού θυμάρι
3-4 μπαχάρια
1 δαφνόφυλλο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στην υγειά μας ρε παιδιά: Το αφιέρωμα που θα χτυπήσει κόκκινο σε τηλεθέαση!

Διαδικασία

Ανοίγετε την κουκούλα του χταποδιού, την αναποδογυρίζετε και αφαιρείτε το δόντι και ότι άλλο έχει μέσα. Πλένετε το χταπόδι και το αφήνετε σε σουρωτήρι.

Βάζετε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και ρίχνετε μέσα το χταπόδι ολόκληρο όπως είναι. Το χταπόδι μαζεύει και βγάζει τα υγρά του. Σκεπάζετε την κατσαρόλα με καπάκι και χαμηλώνετε τη φωτιά. Αφήνετε το χταπόδι να βράσει στο ζουμί του. Μόλις απορροφήσει τα υγρά του το χταπόδι και μαλακώσει αρκετά το βγάζετε από την κατσαρόλα και το κόβετε σε μικρότερα κομμάτια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Είδηση - σοκ: Σκοτώθηκε σε τροχαίο γνωστός Έλληνας ποδοσφαιριστής!

Ρίχνετε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα να ζεσταθεί και ρίχνετε το κρεμμύδι. Σοτάρετε ελαφρά και προσθέτετε το χταπόδι. Σοτάρετε λίγο ακόμη και σβήνετε με το κρασί.

Όταν εξατμιστεί το οινόπνευμα προσθέτετε την ντομάτα, τα μπαχάρια, το δαφνόφυλλο και αλατοπίπερο. Αφού πάρει μια δυο βράσεις σε δυνατή φωτιά το φαγητό, τη χαμηλώνετε, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για μισή με μία ώρα περίπου. Μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά το χταπόδι και να μελώσει η σάλτσα του.

Παράλληλα, βράζετε τα ζυμαρικά της επιλογής σας σε ξεχωριστή κατσαρόλα με αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να μη βράσουν εντελώς. Τα στραγγίζετε κρατώντας ένα ποτήρι από το νερό τους και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα με το χταπόδι. Προσθέτετε λίγο νερό από αυτό που κρατήσατε και βράζετε μέχρι να μαγειρευτούν εντελώς τα σαλιγκάρια, προσθέτοντας όσο νερό χρειαστεί.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share