Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Φτιάξτε τα πιο νόστιμα πικάντικα σουβλάκια γαλοπούλας με ντοματίνια!

Είναι υπέροχα!

8 Ιουνίου 2018 15:26
Φτιάξτε τα πιο νόστιμα πικάντικα σουβλάκια γαλοπούλας με ντοματίνια!

Καθημερινές ή σε κυριακάτικο BBQ τα σουβλάκια είναι σταθερή αξία αγαπητή σε μικρούς και μεγάλους. Εδώ συνδυάζουμε το κρέας της γαλοπούλας με ζουμερά ντοματίνια και μια ωραία σάλτσα με κατίκι Δομοκού.

Υλικά

400γρ. φιλέτο γαλοπούλας, σε κύβους
μερικά ντοματίνια
Για τη μαρινάδα
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
4 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
½ κουτ. γλυκού κύμινο
½ κουτ. γλυκού κουρκουμά
1 κουτ. γλυκού έτοιμο μίγμα για ψητά πουλερικά
αλάτι, πιπέρι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Είδηση σοκ: Αυτοκτόνησε πασίγνωστος σεφ!

Για τη σάλτσα

6 κουτ. σούπας κατίκι Δομοκού
1 κουτ. σούπας κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
1-2 κουτ. σούπας μαϊντανό και δυόσμο ψιλοκομμένα
αλάτι, πιπέρι μαύρο ή καγιέν

Διαδικασία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Πέθανε από...": Σοκάρει το πόρισμα του ιατροδικαστή για τον θάνατο του 37χρονου στην Δράμα!

Ανακατεύετε τα υλικά της μαρινάδας σε γυάλινο ή πλαστικό μπολ και βυθίζετε μέσα τους κύβους της γαλοπούλας. Μαρινάρετε για 1 ώρα ανακατεύοντας κάθε τόσο. Στο μεταξύ αναμιγνύετε όλα τα υλικά της σάλτσας σε ένα μπολ.

Περνάτε τα κομμάτια γαλοπούλας σε σούβλες, φροντίζοντας να είναι σκεπασμένα με τη μαρινάδα, ενώ ανάμεσά τους παρεμβάλλετε ντοματίνια.

Τοποθετείτε τα σουβλάκια σε ζεστή ψησταριά, γυρίζοντάς τα ανά διαστήματα μέχρι να ψηθούν αλλά να παραμείνουν τρυφερά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Τίποτε δεν χάνεται αν δεν παραδώσεις τα όπλα": Συγκλονίζει ο δημοσιογράφος του Star που δίνει μάχη με τον καρκίνο!

Τα σερβίρετε αμέσως με τη σάλτσα που ετοιμάσατε, συνοδεία μιας χωριάτικης σαλάτας με τα λαχανικά και τη φέτα κομμένα σε μικρά κυβάκια, σερβιρισμένα σε χαμηλά ποτήρια.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share