Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τάρτα με βάση Oreo, Nutella και φράουλες!

Συνταγή - κόλαση!

23 Μαΐου 2018 13:59
Τάρτα με βάση Oreo, Nutella και φράουλες!

Η τέλεια τάρτα με μπισκοτένια βάση όρεο με γέμιση διπλή κρέμα βανίλια, γέμιση με αφράτη κρέμα Νουτέλας γαρνιρισμένη με φρέσκες φράουλες περιχυμένες με λιωμένη σοκολάτα. Σκέφτεστε κάτι καλύτερο για να απολαύσετε με την οικογένειά σας ή τους καλεσμένους σας;;; Μια απλή, εύκολη και γρήγορη συνταγή (από εδώ) πιθανόν για την πιο ωραία τάρτα που δοκιμάσατε ποτέ.

Υλικά συνταγής
Για τη βάση Oreo:
30 μισκότα όρεο με διπλή γέμιση κρέμα βανίλια (Double)
7 κ.σ. (105 γρ.) βούτυρο λιωμένο + επιπλέον για άλειμμα ταρτιέρας
Για τη γέμιση Nutella:
450 μαλακό τυρί κρέμα, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
2 φλ. τσαγιού Νουτέλα ή Μερέντα μαλακωμένη σε θερμοκρασία δωματίου
230 γρ. έτοιμη σαντιγί
Για το γαρνίρισμα με φράουλες και σοκολάτα:
450 γρ. φράουλες
1/3 φλ. τσαγιού σταγόνες σοκολάτας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor Διαρροή: Οριστικό! Αυτοί κερδίζουν σήμερα (23/05) την ασυλία!

Εκτέλεση συνταγής
Για τη βάση όρεο: Σε ένα μπλέντερ ή μούλτι ψιλο-θρυμματίζετε τα όρεο. Τα μεταφέρετε σε μπολ, προσθέτετε και το λιωμένο βούτυρο και τα αναμιγνύετε καλά. Το μείγμα σε αυτή τη φάση θα είναι αρκετά υγρό και μαλακό, αλλά μην σας προβληματίσει αυτό γιατί έτσι πρέπει να είναι. Αδειάζετε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη ταρτιέρα 23 εκ. και το στρώνετε ομοιόμορφα, πατώντας ελαφρώς με το χέρια σας, στη βάση και τα τοιχώματά της. Αν δεν έχετε ταρτιέρα αυτού του μεγέθους πάρτε ένα ταψάκι αλουμινένιου μιας χρήσης ή αντίστοιχο πυρίμαχο ή χρησιμοποιήστε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση στην οποία θα στρώσετε το μείγμα και στα τοιχώματά της σε ύψος 2,5-3 εκ. περίπου.

Για τη γέμιση Nutella: Σε ένα μπολ βάζετε το μαλακό τυρί κρέμα και το χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει καλά. Προσθέτετε τη νουτέλα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως και έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα. Προσθέτετε την έτοιμη σαντιγί και ανακατεύετε με μια μαρίζ με απαλές κυκλικές κινήσεις μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Με ένα μεγάλο κουτάλι μεταφέρετε το μείγμα στη ταρτιέρα, πάνω στη μπισκοτένια βάση, το απλώνετε ομοιόμορφα και ισιώνετε την επιφάνειά του με ένα μαχαίρι. Βάζετε τη τάρτα σας στο ψυγείο και 1 ώρα πριν τη σερβίρετε ετοιμάζετε το γαρνίρισμα με τις φράουλες. Για το γαρνίρισμα με φράουλες και σοκολάτα: Αφαιρείτε τους πράσινους μίσχους από τις φράουλες, τις πλένετε και τις ταμπονάρετε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: "Κάθε σπίτι ένας τρελός! Στης Μελίνας όλοι!" - Κλάμα στο Twitter!

Τις κόβετε σε φέτες, ανάλογα με το μέγεθός τους και τις στρώνετε πάνω από τη κρέμα νουτέλας. Ρίχνετε τις σταγόνες σοκολάτας σε πυρίμαχο μπολάκι και τις λιώνετε στο φούρνο μικροκυμάτων, ανακατεύοντάς τες ανά 15 δευτερόλεπτα. Όταν έχουν μισο-λιώσει να ελέγχετε πιο συχνά για να μη σας καούν.

Εναλλακτικά τις λιώνετε σε μπεν μαρί. Με τη βοήθεια ενός μικρού κουταλιού περιχύνετε τη λιωμένη σοκολάτα πάνω από τις φράουλες και βάζετε τη τάρτα σας για 1 ώρα στο ψυγείο πριν τη σερβίρετε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share