Σάββατο, 04 Δεκεμβρίου 2021

Καλοκαιρινή συνταγή: Γιουβέτσι κατσαρόλας με λαχανικά και φέτα

Eλαφρύ και ότι πρέπει για τις πολλές ζέστες

21 Μαΐου 2018 17:55
Καλοκαιρινή συνταγή: Γιουβέτσι κατσαρόλας με λαχανικά και φέτα

Αρωματικό, καλοκαιρινό γιουβέτσι που αξιοποιεί τα εποχικά λαχανικά. Είναι πολύ ελαφρύ και ότι πρέπει για τις πολλές ζέστες. Το μυστικό είναι να μην μαγειρέψετε πολύ τα λαχανικά. Πρέπει να μείνουν τραγανά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - Διαρροή: H ομάδα που κερδίζει στον αγώνα Ελλάδα - Κολομβία!

Υλικά

-400 γρ. κριθαράκι μέτριο
-1 κολοκύθι, κομμένο σε μικρούς κύβους
-1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε λεπτά μπαστουνάκια
-1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε λεπτά μπαστουνάκια
-1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε λεπτές φέτες
-1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
-1 φλιτζ. τσαγιού φέτα, θρυμματισμένη
-½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
-½ φλιτζ. τσαγιού κρασί λευκό
-1 λίτρο ζωμό λαχανικών
-1 κουτ. γλυκού κουρκουμά
-1 φύλλο δάφνη
-αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα (πλασοτέ) ρίχνω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω τους κύβους του κολοκυθιού και τους σοτάρω μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Τους βγάζω με μια τρυπητή κουτάλα και τους αφήνω σε ένα μπολ στρωμένο με απορροφητικό χαρτί. Ρίχνω τις πιπεριές στην κατσαρόλα να σοταριστούν αλλά όχι πολύ. Θέλω να μείνουν τραγανές. Τις αποσύρω επίσης με την κουτάλα και τις αφήνω μαζί με τα κολοκύθια.

Ρίχνω το κρεμμύδι και σοτάρω μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτω το σκόρδο και μόλις μυρίσει ρίχνω το κριθαράκι. Σοτάρω για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας και σβήνω με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτω το μισό ζωμό λαχανικών, τον κουρκουμά, τη δάφνη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Χαμηλώνω τη φωτιά και αφήνω το κριθαράκι να βράσει μέχρι να απορροφήσει όλο το ζωμό. Προσθέτω και τον υπόλοιπο ζωμό και συνεχίζω το μαγείρεμα μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά. Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά, πετάω την δάφνη και προσθέτω τα σοταρισμένα λαχανικά και τη φέτα. Ανακατεύω καλά και σερβίρω αμέσως.

Πηγή: dinanikolaou.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share