Πέμπτη, 13 Μαΐου 2021

Ένα εύκολο και γρήγορο σνακ: Φτιάξτε τα πιο νόστιμα αγκιναροπιτάκια!

Μια ξεχωριστή πρόταση!

8 Μαΐου 2018 10:47
Ένα εύκολο και γρήγορο σνακ: Φτιάξτε τα πιο νόστιμα αγκιναροπιτάκια!

Μισοφέγγαρα από σφολιάτα με γέμιση από αγκινάρα, αρωματικά βότανα και κεφαλοτύρι. Μια ξεχωριστή πρόταση για ανοιξιάτικο και καλοκαιρινό μπουφέ για πάρτι ή σνακ για το γραφείο.

Υλικά

1 πακέτο (450γρ.) σφολιατάκια στρογγυλά
180γρ. καρδιές αγκινάρας από κονσέρβα, στραγγισμένες καλά και κομμένες σε μικρά κυβάκια
2 κουτ. σούπας βασιλικό, άνηθο και μαϊντανό ψιλοκομμένα και ανακατεμένα
6 κουτ. σούπας κεφαλοτύρι Κρήτης τριμμένο
½ φλιτζάνι ανθότυρο ή μυζήθρα Κρήτης θρυμματισμένα
1 κρόκο αβγού ανακατεμένο με 1 κουτ. γλυκού νερό
αλάτι, πιπέρι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επίδομα ανάσα που αγγίζει τα 500 ευρώ!

Διαδικασία

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τις αγκινάρες με τα τυριά, τα αρωματικά, αλάτι και πιπέρι.

Τοποθετείτε στο κέντρο από κάθε σφολιατάκι ένα κουταλάκι γλυκού από το μίγμα που ετοιμάσατε. Διπλώνετε σε μισοφέγγαρο και κλείνετε το κάθε σφολιατάκι καλά στις άκρες με πιρούνι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Είδηση - σοκ: Με εγκεφαλικό στο νοσοκομείο κορυφαίος Έλληνας τραγουδιστής!

Τοποθετείτε τα σφολιατάκια σε λαδωμένο ταψί και τα αλείφετε με τον κρόκο αβγού. Τα ψήνετε στο φούρνο για 15 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρετε τα πιτάκια ζεστά.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share