Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μιλφέιγ με σοκολατένια κρέμα και γλάσο!

Κόλαση!

4 Μαΐου 2018 14:41
Μιλφέιγ με σοκολατένια κρέμα και γλάσο!

Υλικά συνταγής

1 φύλλο σφολιάτας βουτύρου (του εμπορίου)
2 φλιτζάνια κρέμα ζαχαροπλαστικής (του εμπορίου)
100 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
3 κουταλιές κονιάκ
Για το γλάσο σοκολάτας

1 φλιτζάνι κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί (περίπου 180 γρ. τριμμένη)
2/3 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος (περίπου 180 γρ.)
2 κουταλιές σούπας μέλι
Εκτέλεση συνταγής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκλειστικό! Survivor: Μετά την αποχώρηση του Κρητικού έρχεται και οικειοθελής αποχώρηση; Χαμός μετά το συμβούλιο...

1. Κόβετε το φύλλο σφολιάτας στη μέση, σε 2 ορθογώνια κομμάτια ισομεγέθη. Τα βάζετε σε μεγάλο ταψί και τα παγώνετε στο ψυγείο για 30’. Ψήνετε στους 200° C μέχρι να ροδίσουν. Αφήνετε τις ψημένες σφολιάτες να κρυώσουν.

2. Ετοιμάζετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας της και της προσθέτετε στο τέλος 100 γρ. κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί μαζί με το κονιάκ. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί με τη ζάχαρη και την ενσωματώνετε στην κρέμα ζαχαροπλαστικής με απαλές κινήσεις.

3. Τοποθετείτε σε μακρόστενη πιατέλα ή δίσκο το πρώτο φύλλο σφολιάτας, από πάνω απλώνετε το μείγμα της κρέμας ζαχαροπλαστικής. Σκεπάζετε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.

4. Ετοιμάζετε το γλάσο ζεσταίνοντας σε κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος και προσθέτοντας τη λιωμένη ή τριμμένη κουβερτούρα και το μέλι, αφού κατεβάσετε την κρέμα από τη φωτιά. Ανακατεύετε να γίνει το μείγμα λείο και ομοιογενές και απλώνετε το γλάσο στην επιφάνεια της σφολιάτας πριν κρυώσει και προλάβει να σφίξει.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share