Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Η συνταγή της ημέρας: Μία διαφορετική τυρόπιτα με κρεμμύδια και μυρωδικά!

Θα την λατρέψεις!

4 Μαΐου 2018 10:55
Η συνταγή της ημέρας: Μία διαφορετική τυρόπιτα με κρεμμύδια και μυρωδικά!

Μία διαφορετική τυρόπιτα, εμπλουτισμένη με μπόλικα κρεμμύδια και πράσο και αρωματισμένη με μυρωδικά. Σερβίρετε ως πρώτο πιάτο ή ως σνακ.

Υλικά

2 φύλλα έτοιμη ζύμη σφολιάτα
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας βούτυρο
3 μεγάλα κρεμμύδια, σε φέτες
1 μεγάλο πράσο, σε ροδέλες
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 μικρό ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
250γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
250γρ. φέτα θρυμματισμένη
2 αβγά + 1 ασπράδι χτυπημένα (για τη γέμιση)
1 κρόκο αβγού χτυπημένο με λίγο νερό (για το τελείωμα)
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Το μυστήριο με το χαμένο φαγητό, ο πανικός στο συμβούλιο και η μεγάλη ανατροπή στην αποχώρηση! (video)

Διαδικασία

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο σε ευρύχωρο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε όλα τα κρεμμύδια με το πράσο, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρά, πασπαλίζοντας με λίγο αλάτι.

Κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτετε το μαϊντανό και τον άνηθο και ανακατεύετε. Τέλος, προσθέτετε τα τυριά και τα αβγά και ανακατεύετε ξανά. Αφήνετε τη γέμιση να κρυώσει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Power of Love: Η Αθηνά "αδειάζει" την παραγωγή και επιβεβαιώνει την αποχώρησή της από το σπίτι της αγάπης!

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC στον αέρα. Λαδώνετε ελαφρά ένα ταψί διαστάσεων 25x35εκ. και στρώνετε το πρώτο φύλλο της σφολιάτας αφήνοντας να εξέχει από τα πλαϊνά του ταψιού.

Απλώνετε ομοιόμορφα τη γέμιση και σκεπάζετε με το δεύτερο φύλλο, το οποίο απλώνετε ελαφρώς τσαλακωτά, έτσι ώστε να έρθει στις διαστάσεις του ταψιού. Βρέχετε με λίγο νερό το φύλλο γύρω γύρω και ενώνετε το πάνω με το κάτω φύλλο σχηματίζοντας έναν μικρό κόθρο γύρω από την πίτα.

Με ένα καλαμάκι κάνετε δυο τρεις τρύπες στη μέση της επιφάνειας της πίτας και κατά μήκος, αλείφετε την πίτα με τον χτυπημένο κρόκο του αβγού και ψήνετε μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνειά της.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share