Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή: Υγιεινές μπάρες σοκολάτας με φράουλα!

Για απόλαυση χωρίς τύψεις!

4 Μαΐου 2018 10:24
Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή: Υγιεινές μπάρες σοκολάτας με φράουλα!

Πεινάτε και έχετε επιθυμία για λίγη σοκολάτα αλλά θέλετε κάτι σχετικά ελαφρύ; Αυτές οι σοκολατένιες μπάρες έχουν τριμμένη καρύδα, αποξηραμένες φράουλες και φυσικά… σοκολάτα και είναι τόσο ελαφριές που δε θα σας κάνουν να νιώσετε την παραμικρή τύψη τρώγοντάς τες!

Για τις μπάρες σοκολάτας με φράουλα θα χρειαστείτε

3 & 1/2 κ.σ. ‏αποξηραμένες φράουλες (παγωμένες)
1 & 1/2 φλυτζ. ‏τριμμένη καρύδα αποξηραμένη
150 γρ. ‏κρέμα καρύδας
2 κ.σ. ‏λάδι καρύδας (σε υγρή μορφή)
1/4 φλυτζ. ‏σιρόπι αγαύης
1 κ.γ. ‏εκχύλισμα βανίλιας
150 γρ. ‏μαύρη σοκολάτα λιωμένη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Το μυστήριο με το χαμένο φαγητό, ο πανικός στο συμβούλιο και η μεγάλη ανατροπή στην αποχώρηση! (video)

Εκτέλεση

Ρίξτε τις αποξηραμένες φράουλες (καλό θα ήταν να τις έχετε παγώσει για λίγο) σε ένα μίξερ και χτυπήστε τις καλά ώστε να γίνουν σκόνη. Αφήστε τις στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο μπολ αναμείξτε τη τριμμένη καρύδα, το σιρόπι αγαύης και την κρέμα καρύδας. Κατόπιν προσθέστε το λάδι καρύδας, το εκχύλισμα βανίλιας καθώς και τη σκόνη από τις αποξηραμένες φράουλες που χτυπήσατε νωρίτερα. Ανακατέψτε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει κολλώδες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Το Twitter «γλεντάει» την αποχώρηση του Κρητικού: «Ο Κρητικός πλήρωσε την υποταγή στον Λαουρίτο»

Σχηματίστε προσεκτικά από το μείγμα 8-10 μπάρες και τοποθετήστε τις σε ένα ταψί που έχετε απλώσει λαδόκολλα και ύστερα στο ψυγείο μέχρι να σκληρύνουν. Όταν έχουν σκληρύνει, προσεκτικά βουτήξτε κάθε μπάρα σε λιωμένη μαύρη σοκολάτα και τοποθετήστε τις πίσω στο ταψί και πάλι μέσα στο ψυγείο για να παγώσει και η σοκολάτα.

Μπορείτε προαιρετικά πριν τις τοποθετήσετε στο ψυγείο να ρίξετε λίγη ακόμα έξτρα μαύρη σοκολάτα από πάνω και λίγη σκόνη από τις φράουλες αν έχει περισσέψει.

Όταν έχει παγώσει και η επικάλυψη της σοκολάτας, μπορείτε να απολαύσετε τις μπάρες σας!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share