Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Λαχταριστή ομελέτα: Φριτάτα με λαχανικά και μοτσαρέλα!

Δείτε πως γίνεται!

3 Μαΐου 2018 18:15
Λαχταριστή ομελέτα: Φριτάτα με λαχανικά και μοτσαρέλα!

Μην κολλάς στην λέξη. Είναι η ιταλική εκδοχή της ομελέτας στην οποία βάζεις ο,τι υπάρχει στο ψυγείο σου. Επιπλέον, η παραδοσιακή φριτάτα δεν γίνεται στο τηγάνι, αλλά στο φούρνο και περιέχει και πατάτες.

Η φριτάτα για να γίνει σωστά χρειάζεται πολλά αυγά (τουλάχιστον 6) οπότε δεν σου προτείνουμε να τη φας μόνη σου (είναι πολλά 6 αυγά για ένα άτομο).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Power of Love: Ενοχλημένος ο Σωκράτης με την πλάκα της Κυριακής και του Πάνου! Τι έκαναν; (Video)

Τι θα χρειαστείς:
6 μεγάλα αυγά

2 πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες

1 κολοκυθάκι, ψιλοκομμένο

1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο (ή 2 αν είστε πολύ μερακλήδες)

1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε λεπτές φέτες

1/2 πράσο, κομμένο σε ροδελάκια

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1/4 κ.γ. πάπρικα

100 γρ. μοτσαρέλα (ή φέτα)

αλάτι/πιπέρι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βόμβα στην υπόθεση της Ειρήνης Λαγούδη: Μυστήριο με τον γιατρό και πρώην εραστή της!

Εκτέλεση:
1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνεις το ελαιόλαδο και ρίχνεις τις πατάτες, το πράσο, την πιπεριά και τα κρεμμυδάκια. Αλατοπιπερώνεις. Σοτάρεις ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα και τα αφήνεις να μαλακώσουν και να ψηθούν για περίπου 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτεις το κολοκυθάκι και μαγειρεύεις για ακόμα 3 λεπτά. Αποσύρεις από τη φωτιά.

2. Σε ένα μπολ χτυπάς τα αυγά προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα.

3. Σε μια φόρμα για τάρτα ή σε ένα ταψάκι, αφού αλείψεις τα τοιχώματα με λίγο λάδι, απλώνεις τα λαχανικά και περιχύνεις με τα αυγά. Πασπαλίζεις με μοτσαρέλα (ή φέτα για τους πιο μερακλήδες πάλι) και ψήνεις για περίπου 20-25 σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει. Ιδανικά, σερβίρεις με χωριάτικο ψωμί φρυγανισμένο στην τοστιέρα με λίγο λάδι και ρίγανη.

Πηγή: ladylike.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share