Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Πανεύκολη συνταγή για στικς λαχανικών στον φούρνο!

Μια εύκολη συνταγή!

24 Απριλίου 2018 16:01
Πανεύκολη συνταγή για στικς λαχανικών στον φούρνο!

Η μαγειρική είναι δημιουργία ακόμα και με τα πιο απλά υλικά, ακόμα και με τις πιο απλές συνταγές. Σήμερα το μενού έχει μια πανεύκολη συνταγή για στικς λαχανικών στον φούρνο. Είναι πολύ υγιεινή, πολύ εύκολη και μπορείς να την συνοδεύσεις με μια σως από μαγιονέζα και μουστάρδα με τσίλι. Είναι επίσης ιδανική συνταγή για χορτοφάγους και για όσες θέλουμε κάτι εύκολο, γρήγορο και ταυτόχρονα νόστιμο και υγιεινό.

Η συγκεκριμένη συνταγή κάνει τα λαχανικά τόσο νόστιμα που πραγματικά θα την λατρέψουν ακόμα και τα παιδιά που είναι και δύσκολα μερικές φορές με το φαγητό. Πάμε γρήγορα να δούμε ποια είναι τα υλικά και πως να φτιάξουμε τα στικς λαχανικών στον φούρνο. Δες επίσης πως να φτιάξεις τη χορτοφαγική pizza ουράνιο τόξο!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Τι είδαμε χτες; Η επιστροφή του Νάσου και η υποδοχή, η ακομπλεξάριστη Δαλάκα και η γκάφα του Μουρούτσου για την Μπόμπα που προκάλεσε αμηχανία στον Τανιμανίδη! (video)

Στικς λαχανικών στον φούρνο

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

2-3 καρότα
2-3 κολοκυθάκια
1/2 σελινόριζα
1 μέτρια γλυκοπατάτα
2 μέτριες πατάτες
3 κ.σ ελαιόλαδο
2 κ.γ κύμινο
2 κ.γ καπνιστή πάπρικα
1/2 κ.γ θυμάρι
αλάτι,πιπέρι
1 κ.γ πιπέρι καγιέν
Εκτέλεση:

Καθάρισε και κόψε σε στικς τα καρότα, τα κολοκυθάκια και την σελινόριζα. Τις πατάτες και την γλυκοπατάτα πλύντες καλά και κόψτες μαζί με τη φλούδα σε βαρκούλες. Αφού τεμαχίσεις όλα τα λαχανικά σου βάλτα όλα μαζί σε ένα βαθύ και μεγάλο μπολ, έτσι ώστε να προσθέσεις τα μυρωδικά και να ανακατέψεις. Εννοείται, πως αν θέλεις όλα τα λαχανικά σου να είναι σε στικς, κάνεις και τις πατάτες στικς.


Σε ένα μπολάκι ανακάτεψε όλα τα μυρωδικά μαζί- το κύμινο, το θυμάρι, την καπνιστή πάπρικα, το πιπέρι καγιέν, το αλάτι και το πιπέρι. Έπειτα ρίξε το μείγμα των μυρωδικών στο μεγάλο μπολ με τα λαχανικά σου. Πρόσθεσε και το λάδι και ανακάτεψε πολύ καλά. Σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψάκι ή σε ένα ταψί με λαδόκολλα στρώσε τα λαχανικά σου. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20 λεπτά. Γύρνα τα λαχανικά σου και ψήστα για άλλα 12 λεπτά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγικός επίλογος στο φρικτό διπλό έγκλημα της Κύπρου!

Όσο ψήνονται τα λαχανικά σου, σε ένα μπολ ρίξε 130γρ. μαγιονέζα και 30γρ. μουστάρδα με τσίλι. Άμα θέλεις μπορείς να προσθέσεις και λίγη φρέσκια ρίγανη. Ανακάτεψε καλά. Μόλις ετοιμαστούν τα λαχανικά σου σέρβιρε τα σε ένα μεγάλο πιάτο μαζί με την σως σου. Τα στικς λαχανικών στον φούρνο είναι πανέτοιμα! Καλή όρεξη!

Δες επίσης: Εύκολη συνταγή για νόστιμη φάβα!

Bonus Tips:
Μπορείς να προσθέσεις και να αφαιρέσεις όποιο λαχανικό θέλεις. Για παράδειγμα, αν δε θέλεις 2 είδη από πατάτες μπορείς να αντικαταστήσεις τη μια με πιπεριές. Απλά πρόσεξε αν βάλεις λαχανικά που είναι πιο λεπτά θα χρειαστεί να τα βγάλεις στο πρώτο 20λεπτο μιας και θα είναι ήδη έτοιμα. Επίσης, αν θέλεις μια πιο ελαφριά σως μπορείς να κάνεις μια σως από γιαούρτι με λίγο κόκκινο πιπέρι!

Πηγή: ediva.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share