Απολαυστικά ντόνατς καραμελωμένα με maple syrup!
Δεν θα μπορείς να αντισταθείς!
Τα ντόνατς είναι απ’ τα αγαπημένα μας γλυκά και λατρεύουμε να τα δοκιμάζουμε συνεχώς με νέες γεύσεις και νέους συνδυασμούς!
Σε προειδοποιούμε πως αυτά τα απολαυστικά ντόνατς καραμελωμένα με maple syrup είναι εθιστικά! Εάν φτιάξεις ένα ταψί, σίγουρα δεν θα μπορέσεις να φας μόνο ένα!
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Η απίστευτη γκάφα της παραγωγής με την επιστροφή του Νάσου που "έδωσε" στεγνά το μεγάλο ψέμα προς τους τηλεθεατές!
Τι θα χρειαστείς για τα ντόνατς καραμελωμένα με maple syrup;
Για τη ζύμη των ντόνατς:
3 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας maple syrup
1 μεγάλο αυγό
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/3 φλιτζάνι + 1 κουταλιά της σούπας βουτυρόγαλα
Για το γλάσο:
2 κουταλιές σούπας maple syrup
2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
Καφέ χρώμα τροφίμων
Πεκάν για το γαρνίρισμα
Πώς θα φτιάξεις τα ντόνατς καραμελωμένα με maple syrup;
Ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι σ’ ένα μικρό μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.
Σ’ ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το maple syrup, το αυγό και εκχύλισμα βανίλιας.
Προσθέτουμε το βουτυρόγαλα κι ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε μέσα και τα ξηρά συστατικά κι ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Βάζουμε τη ζύμη μας σε ειδικά φορμάκια για ντόνατς.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Facebook: Τι αλλάζει μέσα στην εβδομάδα; Η είδηση που δεν θα σας αρέσει καθόλου!
Ψήνουμε για 7-10 λεπτά στους 180-200 βαθμούς στον φούρνο.
Περνάμε τα ντόνατς με λίγο maple syrup και αφήνουμε στην άκρη.
Για να φτιάξουμε το γλάσο, ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
Περνάμε με το γλάσο κάθε ντόνατ κι αφήνουμε στην άκρη.
Πασπαλίζουμε με τα πεκάν κι απολαμβάνουμε