Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Ανοιξιάτικη διεθνής συνταγή για vegetarians: Σαλάτα με σπαράγγια, κρίταμο και ραπανάκι!

Γρήγορο, εύκολο και δροσιστικό!

28 Απριλίου 2018 14:00
Ανοιξιάτικη διεθνής συνταγή για vegetarians: Σαλάτα με σπαράγγια, κρίταμο και ραπανάκι!

Λατρεύω αυτή τη σαλάτα με την τραγανή υφή της, και τις ζεστές, πικάντικες, ξινές και αλμυρές λεπτομέρειες της. Το σπαράγγι έχει γίνει ελαφρώς πίκλα μαζί με τα ραπανάκια, στη συνέχεια έχει βουτηχτεί στον κρίταμο και την μουστάρδα. (Χρησιμοποιήστε το μπρόκολο εάν δεν βρίσκεται βρούβες).

Συνταγή από:

Nigel Slater

Για 4 άτομα
πορτοκάλια: 2
χυμός λεμονιού: 100ml
ξιδι βαλσάμικο: 2 κουταλιές της σούπας
ραπανάκια: 400g
σπαράγγια: 300g
κρίταμο: 75g
βρούβες: ένα μικρό μάτσο

Τρίψτε τα πορτοκάλια στο ζέστερ για να βγάλετε ξίσμα. Κόψτε τα πορτοκάλια στη μέση και στη συνέχεια πιέστε τα για να βγάλουν τον χυμό τους σε ένα μπόλ. Προσθέστε ένα μισό κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι, στη συνέχεια ανακατέψτε το χυμό λεμονιού και το μπαλσάμικο.

Κόψτε τα ραπάνια, αφαιρώντας τα φύλλα και τις ρίζες τους. Πλύνετε και έπειτα κόψτε κάθε ραπανάκι σε τέσσερα κομμάτια και ρίξτε τα στο dressing. Καθάρισε τα σπαράγγια σε μεγάλες, λεπτές λωρίδες με ένα αποφλοιωτή λαχανικών, και στη συνέχεια πρόσθεσετα στο dressing και ανακάτεψετα με τα ραπανάκια. Άφησε το να ξεκουραστεί για δυο ώρες, ανακατέυοντας τα υλικά κάθε 20 λεπτά περίπου.

Βάλτε μια κατσαρόλα με νερό για τις βρούβες ή το μπρόκολο. Αλατίστε το νερό την ώρα που αρχίζει να βράζει και έπειτα μαγειρέψτε τες για 4 λεπτά μέχρι να είναι πράσινες και τραγανές. Στραγγίστε και τοποθετήστε τες σε χαρτί κουζίνας. Πλύντε και καθαρίστε τον κρίταμο και στη συνέχεια πρόσθεσε το με τα σπαράγκια και τις βρούβες. Βάλτε το σε πιάτα και σερβίρετε.

Πηγή: the guardian.com

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share