Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

O Δημήτρης Σκαρμούτσος προτείνει: Μοσχαρίσια μπριζόλα με πετιμέζι, μαύρη μπίρα και σινάπι!

Συνταγή που θα λατρέψεις!

21 Απριλίου 2018 19:06
O Δημήτρης Σκαρμούτσος προτείνει: Μοσχαρίσια μπριζόλα με πετιμέζι, μαύρη μπίρα και σινάπι!

Ζουμερές μοσχαρίσιες σπαλομπριζόλες μαριναρισμένες σε σινάπι, μπίρα, μυρωδικά, κρεμμύδι, μέλι και πετιμέζι, ψήνονται στο γκριλ και… λιώνουν στο στόμα.

Μερίδες:2 Χρόνος προετοιμασίας:5' Χρόνος μαγειρέματος:30' Έτοιμο σε:35' Χρόνος αναμονής:24 ώρες
κρέας, μοσχάρι, μπίρα, μπριζόλα, πετιμέζι, σινάπι

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
Δημήτρης Σκαρμούτσος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκτακτο: Πωλείται ο Παναθηναϊκός! - Είπε το ναι ο Αλαφούζος


Υλικά
2 σπαλομπριζόλες μοσχαρίσιες, περίπου 550γρ. η κάθε μια
Για τη μαρινάδα
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού κόκκους σιναπιού
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ ματσάκι θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
½ ματσάκι ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη
1 μπίρα μαύρη
4 κουτ. σούπας πετιμέζι
2 κουτ. σούπας μέλι
χυμό από ένα πορτοκάλι και λίγο ξύσμα
αλάτι, πιπέρι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor 2: Έφτασε στην Ελλάδα η Φελίσια Λαπάτη! Οι πρώτες φωτογραφίες από την άφιξή της!

ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΥΛΙΚΑ

Διαδικασία
Ρίχνετε τους κόκκους σιναπιού σε ένα τηγάνι με το λάδι και τους καβουρδίζετε σε χαμηλή θερμοκρασία.

Προσθέτετε το κρεμμύδι και τα μυρωδικά και σοτάρετε ελαφρά. Στη συνέχεια ρίχνετε την μπίρα, το πετιμέζι, το μέλι, το χυμό και το ξύσμα από το πορτοκάλι μαζί με λίγο αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύετε την μαρινάδα για 15 λεπτά. Την αφήνετε να κρυώσει.

Βάζετε τις μπριζόλες σε βαθύ σκεύος φροντίζοντας να μην καλύπτουν η μια την άλλη και τις περιχύνετε με τη μαρινάδα. Τις σκεπάζετε με μεμβράνη κουζίνας και τις αφήνετε να μαριναριστούν για 24 ώρες στο ψυγείο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγωδία στη Φωκίδα: Δυο οι νεκρόι από την πτώση του αεροσκαφους- Κατέληξε και ο δεύτερος επιβαίνων!

Στραγγίζετε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα και τις ψήνετε στο grill 5 λεπτά από την κάθε πλευρά ραντίζοντάς τις με τη μαρινάδα για να μην στεγνώσουν. Σερβίρετε αμέσως σε πιάτα και συνοδεύετε με γαρνιτούρα της επιλογής σας.

Tips
Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το πάχος της μπριζόλας. Μην το παρακάνετε όμως γιατί αν τις παραψήσετε θα στεγνώσουν.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share