Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Η συνταγή της ημέρας: Παραδοσιακά κεφτεδάκια με αρωματική κόκκινη σάλτσα!

27 Μαρτίου 2018 10:44
Η συνταγή της ημέρας: Παραδοσιακά κεφτεδάκια με αρωματική κόκκινη σάλτσα!

…αλλά λίγο πειραγμένα. Για καλό σκοπό πάντα, τους προσθέσαμε λίγο λουκάνικο, λίγο τυράκι, μπόλικο μαϊντανό και τα ψήσαμε στο φούρνο πριν τα ρίξουμε μέσα σε αρωματική σάλτσα ντομάτας.

Υλικά

Για τα κεφτεδάκια

200γρ. λουκάνικα χωριάτικα (χοιρινά)
500γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1½ φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
80γρ. γραβιέρα Κρήτης, τριμμένη
200γρ. ψίχα από φρέσκο ψωμί, αλεσμένη στο μπλέντερ
1 αβγό
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανάσα: Το απόγευμα θα κατατεθούν στον λογαριασμό σας από 100 έως 1.000 ευρώ! Δείτε σε ποιους

Για τη σάλτσα ντομάτας

1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
2 κονσέρβες ντοματάκια κονκασέ ή 900γρ. ντομάτες φρέσκιες, ξυσμένες στον τρίφτη
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
75ml κρασί κόκκινο
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 χούφτα φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού

Διαδικασία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - Αποκάλυψη: Το στημένο περιστατικό και η απίστευτη γκάφα της παραγωγής που το "έδωσε" on air! Τρομερό παρασκήνιο

Φτιάχνετε τα κεφτεδάκια: Ανοίγετε το περίβλημα από τα λουκάνικα και βγάζετε τη σάρκα τους σε ένα μεγάλο μπολ.

Προσθέτετε τον κιμά, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το τυρί, την ψίχα του ψωμιού, το αβγό και μπόλικο αλατοπίπερο. Ζυμώνετε με τα χέρια σας μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές μίγμα.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα. Πλάθετε το μίγμα του κιμά σε 25 μπαλάκια περίπου και τα ψήνετε στο φούρνο για 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Φτιάχνετε τη σάλτσα: Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το σκόρδο για 1 λεπτό περίπου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φρίκη: Αυτοκτόνησε η 29χρονη Έλενα που την βίαζε ο θετός ιερέας πατέρας της!

Προσθέτετε τα ντοματάκια κονκασέ, τον πελτέ, το κρασί, τη ζάχαρη, τον μαϊντανό και ανάλογο αλατοπίπερο.

Σιγοβράζετε τη σάλτσα για 20 λεπτά ή μέχρι να δέσει. Κατόπιν ρίχνετε μερικά φυλλαράκια βασιλικού, προσθέτετε τα κεφτεδάκια που ψήσατε και ανακατεύετε απαλά.

Σερβίρετε τα κεφτεδάκια μαζί με ζυμαρικά της επιλογής σας πασπαλισμένα με κεφαλογραβιέρα ή άλλη γαρνιτούρα όπως πιλάφι, πατάτες τηγανητές ή βραστές κ.ά.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share