Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κεφτεδάκια στρογκανόφ με φετουτσίνι

23 Μαρτίου 2018 13:07
Κεφτεδάκια στρογκανόφ με φετουτσίνι

Υπέροχα κεφτεδάκια σε σος στρογγανώφ με φετουτσίνι. Ένα νόστιμο πιάτο, για να αναδείξετε τα κεφτεδάκια που σας περίσσεψαν σε ένα πλήρες νοστιμότατο πιάτο για μικρούς και μεγάλους, για το καθημερινό και Κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι. Μια χρονοβόρα συνταγή για ένα λαχταριστό πιάτο που σίγουρα θα σας αποζημιώσει με την υπέροχη γεύση του.


Υλικά συνταγής
Για τα κεφτεδάκια:
Βλέπε υλικά και εκτέλεση συνταγής εδώ
Για τη σος στρογκανόφ:
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο στη μέση, σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
3 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
200 γρ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα στη μέση
1 ½ κ.σ. ντοματοπελτέ
2 κ.γ. μουστάρδα
1/3 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κότας
3/4 φλ. ξινόκρεμα (sour cream) [*]
1/4 φλ. τσαγιού φρέσκο μαϊντανό χοντροκομμένο
αλάτι πιπέρι
Για το ζυμαρικό:
1 πακέτο ζυμαρικά φετουτσίνι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανάσα: Ποιοι θα πάρετε εκτάκτως γύρω στα 200 ευρώ επιπλέον στις 29 Μαρτίου;

Εκτέλεση συνταγής
Για τα κεφτεδάκια: Αν σας έχουμε περισσέψει κεφτεδάκια από προηγούμενη ημέρα, απλά συνεχίζετε τη διαδικασία για τη σάλτσα. Διαφορετικά φτιάχνετε τα κεφτεδάκια σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής, τηγανίζοντάς τα ελαφρώς λιγότερο. Για τη σος στρογγανώφ: Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία και σοτάρετε τα κρεμμύδια για 2 λ ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το σκόρδο, τη πάπρικα και τα μανιτάρια και συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, για 3 λ ακόμα ή μέχρι να γίνουν τρυφερά τα μανιτάρια. Αναμιγνύετε καλά, το ντοματοπελτέ, τη μουστάρδα, το κρασί και το ζωμό κότας και το ρίχνετε στο τηγάνι με το μείγμα κρεμμυδιών-μανιταριών, ανακατεύετε, προσθέτετε και τους κεφτέδες στο τηγάνι, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 5 λ περίπου. Προσθέτετε τη ξινόκρεμα και το μαϊντανό, αλατοπιπερώνετε ανακατεύετε και κατεβάζετε το φαγητό από τη φωτιά. Για το ζυμαρικό: Εν τω μεταξύ βράζετε τα φετουτσίνι σύμφωνα με τις οδηγίες. Σερβίρετε τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα πάνω από το ζυμαρικό σας. Προαιρετικά προσθέστε τριμμένο τυρί.

[*] Ξινόκρεμα (sour cream) θα βρείτε σε όλα τα μεγάλα Σούπερ Μάρκετς. Αν δεν δύνασθε να τη προμηθευτείτε άμεσα, αντικαταστήστε τη με ισόποση κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών ελαφρώς χτυπημένη με 1 κ.γ. χυμό λεμονιού.

πηγή: newsone.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share