Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σουβλάκι με κοτόπουλο και αγκινάρες

8 Μαρτίου 2018 14:43
Σουβλάκι με κοτόπουλο και αγκινάρες

Τα σουβλάκια φτιαγμένα εναλλακτικά, όχι με κλασικούς συνδυασμούς λαχανικών αλλά με αγκινάρες.

Υλικά
500γρ. φιλέτο κοτόπουλου
4 μεγάλες αγκινάρες
χυμό από 1 λεμόνι
1 κουτ. γλυκού χαρίσσα
4 κουτ. σούπας γιαούρτι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
2 κουτ. σούπας φρέσκο κόλιανδρο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αραβικά πιτάκια για σερβίρισμα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκαλύψεις "φωτιά" για τους βιαστές της 6χρονης στην Πιερία: Είχε καταδικαστεί ο ένας για βιασμό ενήλικη!

Διαδικασία
Κόβετε το φιλέτο κοτόπουλου σε κύβους 2,5 εκατοστών. Ανακατεύετε τη χαρίσσα με το γιαούρτι και το σκόρδο και μαρινάρετε το κοτόπουλο για 20-30 λεπτά.

Καθαρίζετε τις αγκινάρες, τις κόβετε στα τέσσερα και τις περνάτε με χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Περνάτε εναλλάξ το κοτόπουλο και τις φέτες αγκινάρας σε καλαμάκια για σουβλάκια.

Χτυπάτε στο γουδί το ψωμί και προσθέτετε τον κόλιανδρο και το ελαιόλαδο. Αλείφετε τις αγκινάρες με το μείγμα. Ψήνετε τα σουβλάκια για 15-20 λεπτά περίπου στο γκριλ του φούρνου μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρετε με αραβικά πιτάκια.

πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share