Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Η συνταγή της ημέρας: Λαζάνια με κιμά μπολονέζ και εύκολη κρέμα γιαουρτιού!

2 Μαρτίου 2018 11:41
Η συνταγή της ημέρας: Λαζάνια με κιμά μπολονέζ και εύκολη κρέμα γιαουρτιού!

Υπέροχα λαζάνια με κιμά μπολονέζ και μια μοναδική εύκολη και ανάλαφρη κρέμα γιαουρτιού.

Τα λαζάνια είναι ένα λαχταριστό και πεντανόστιμο φαγητό που μαζί με το κιμά μπορεί να χαρακτηριστεί και ως μια διαφορετική εκδοχή του παστίτσιου. Τα λαζάνια όμως έχουν τη δική τους μοναδική γεύση που τα κάνει να ξεχωρίζουν.

Απολαύστε τα ως ως ορεκτικό στα επίσημα τραπέζια σας, αλλά και ως κυρίως πιάτο στο καθημερινό οικογενειακό τραπέζι.

Υλικά συνταγής
Για το κιμά μπολονέζ:
¼ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
600 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς από λάπα ή ελιά
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 μέτρια καρότα, κομμένα σε μικρά κυβάκια
1 κλωνάρι σέλερι, ψιλοκομμένα ή 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
¼ φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
1 ½ κουτιά ντοματάκια κονκασέ
2 κ.γ. πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε ¼ φλ. νερό
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. θυμάρι αποξηραμένο
2 πρέζες κανέλα σε σκόνη
2 πρέζες γαρίφαλο σε σκόνη
¼ φλ. τσαγιού ανάμεικτα ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα βασιλικού και μαϊντανού
αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
12 φύλλα λαζάνια
3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
Για τη κρέμα :
5 κ.σ. ελαιόλαδο
5 κ.σ. κορν φλάουρ
5 φλ. τσαγιού ζεστό γάλα
250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
1 φλ. τσαγιού γραβιέρα, τριμμένη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Power Of Love: Το ξέσπασμα της Γκαμπριέλα για την συμμετοχή της σε πορνό: "Ξέρω ποιος δημοσίευσε το βίντεο!"


Εκτέλεση συνταγής
Για το κιμά μπολονέζ: Σε μια ρηχή, φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε, σε μέτρια φωτιά, το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κιμά μαζί με τα κρεμμύδια, τα καρότα και τα κομματάκια σέλερι (ή φρέσκα κρεμμυδάκια), ανακατεύοντας συχνά για περίπου 10 λ ή μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς. Σβήνετε με το κρασί, το αφήνετε για 1-2 λ να “αναπνεύσει” και στη συνέχεια ρίχνετε τα ντοματάκια κονκασέ, το πελτέ ντομάτας, τη ζάχαρη, το θυμάρι, το κανελογαρύφαλο, τα ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού και μαϊντανού αλάτι και πιπέρι, ανακατεύετε και μαγειρεύετε τη σάλτσα σας γα 8-10 λ περίπου ή μέχρι να σωθούν σχεδόν τα υγρά της. Για τη κρέμα: Σε μέτρια κατσαρολίτσα ζεσταίνεται σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο, ρίχνετε πασπαλιστά το κορν φλάουρ ανακατεύοντας διαρκώς και ζωηρά με σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν και ροδίσει ελαφρώς το αλεύρι. Προσθέτετε το ζεστό γάλα και συνεχίζετε το έντονο ανακάτεμα ασταμάτητα, μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως έχετε ένα λείο μείγμα χωρίς γρομπαλάκια. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγομαγειρεύετε τη κρέμα για λίγα λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρώς. Την αποσύρετε από τη φωτιά, ρίχνετε αλάτι, πιπέρι το γιαούρτι και τη τριμμένη γραβιέρα και ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Για τη συναρμολόγηση: Ρίχνετε τα ¾ της κρέμας γιαουρτιού μέσα στο μείγμα κιμά και ανακατεύετε καλά. Παίρνετε ένα βαθύ ορθογώνιο ταψί που να χωράει 4 φύλλα λαζάνια στη βάση του. Το λαδώνετε ελαφρώς και το πασπαλίζετε με τη μισή τριμμένη φρυγανιά. Στρώνετε στη βάση του μια στρώση με λαζάνια και από πάνω απλώνετε ομοιόμορφα το μισό μείγμα κιμά-κρέμας. Σκεπάζετε ξανά με 2η στρώση λαζάνια, από πάνω απλώνετε ομοιόμορφα το υπόλοιπο μισό μείγμα κιμά-κρέμας και τελειώνετε σκεπάζοντας με 3 η στρώση τα υπόλοιπα λαζάνια. Τέλος τα καλύπτετε με την υπόλοιπη ¼ κρέμας γιαουρτιού, ισιώνετε με μαρίζ την επιφάνειά της, πασπαλίζετε από πάνω την υπόλοιπη τριμμένη φρυγανιά και ψήνετε τα κανελόνια σας σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνειά της. Βγάζετε το φαγητό σας από το φούρνο και μόλις κρυώσει ελαφρώς το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share