Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Θα σας ξετρελάνουν: Κεφτέδες με γιαουρτένια σάλτσα στο φούρνο!

26 Φεβρουαρίου 2018 12:05
Θα σας ξετρελάνουν: Κεφτέδες με γιαουρτένια σάλτσα στο φούρνο!

Ένας τρόπος να μεταμορφώσετε σε χορταστικό γεύμα τα κλασικά κεφτεδάκια ή να τους δώσετε μια δεύτερη ευκαιρία αν σας έχουν περισσέψει από την προηγούμενη.

Υλικά

Για τα κεφτεδάκια

500γρ. χοιρινό με μοσχαρίσιο κιμά, ανάμεικτο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 χοντρή φέτα ψωμί, μουσκεμένο σε νερό
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 μικρό ματσάκι δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
1 αβγό
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο και αλεύρι για το τηγάνισμα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - διαρροή: Η ομάδα που κερδίζει σήμερα, Δευτέρα, το έπαθλο και ο μεγάλος καυγάς!

Για τη σάλτσα

4 κουτ. σούπας βούτυρο γίδινο, λιωμένο
1½ κιλό πρόβειο ή στραγγιστό γιαούρτι
χυμό από 1 λεμόνι
4-5 κόκκους μπαχάρι
5 αβγά
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Ετοιμάζετε τα κεφτεδάκια: Στίβετε καλά το ψωμί και το ανακατεύετε σε ένα μπολ με όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια. Ζυμώνετε καλά τον κιμά, τουλάχιστον για 10 λεπτά. Τον αφήνετε σκεπασμένο μισή ώρα στο ψυγείο.

Πλάθετε μέτρια κεφτεδάκια, τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε σε ελαιόλαδο. Τα στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί και τα μεταφέρετε σε ένα ταψί ή καλύτερα σε μια πήλινη γάστρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τεράστια ανάσα: Πως θα πάρετε 1.000 ευρώ αύριο, Τρίτη!

Φτιάχνετε τη σάλτσα: Χτυπάτε σε ένα μπολ καλά τα υλικά της σάλτσας μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα

Ψήνετε τους κεφτέδες: Περιχύνετε τους κεφτέδες και τους ψήνετε στους 180ºC μέχρι να πήξει η σάλτσα και το γιαούρτι και να κάνει από πάνω μια ωραία, ρόδινη κρούστα.

Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

Tips
Για περισσότερο άρωμα μπορείτε να προσθέσετε στο μίγμα γιαουρτιού ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο ή μαϊντανό, ξερό δυόσμο ή λίγο κύμινο.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share