Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ένα πεντανόστιμο πιάτο: Ψητές πατάτες γεμιστές με χταπόδι κρασάτο!

23 Φεβρουαρίου 2018 11:55
Ένα πεντανόστιμο πιάτο: Ψητές πατάτες γεμιστές με χταπόδι κρασάτο!

Μια παραλλαγή από τοπικό πιάτο της Μυτιλήνης.

Υλικά

12 πατάτες μέτριες καλά πλυμένες
1 κιλό χταπόδι, καθαρισμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια
½ φλιτζάνι κρασί κόκκινο ξηρό
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι ντομάτες αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
½ φλιτζάνι λάδι
1 φύλλο δάφνης
5-6 κόκκους πιπέρι
αλάτι (για τις πατάτες)
2 κουτ. σούπας κάππαρη ξαρμυρισμένη (για το γαρνίρισμα)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Power Of Love: Κι όμως, η Στέλλα Μιζεράκη συμμετείχε σε επιτυχημένη σειρά του Ant1! Εσείς την θυμάστε;

Διαδικασία

Βράζετε τις πατάτες ολόκληρες με τη φλούδα τους σε άφθονο νερό για 10-15 λεπτά για να μαλακώσουν και τις στραγγίζετε.

Κόβετε κατά μήκος ένα «καπάκι» από κάθε πατάτα και το φυλάτε. Αδειάζετε τις πατάτες αφήνοντας 1,5 εκ. πάχος από ψίχα και τις αλατίζετε ελαφρά. Τις αφήνετε στην άκρη.

Βάζετε το χταπόδι, το κρεμμύδι και το σκόρδο σε κατσαρόλα και αφήνετε να βράσει με το ζωμό τους χωρίς να προσθέσετε νερό. Όταν πιει το νερό του, προσθέτετε το λάδι, σοτάρετε για 5 λεπτά και σβήνετε με το κρασί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βόμβα στο Survivor 2: Ο δεύτερος επώνυμος άντρας που μπαίνει στο παιχνίδι! Ο πιο περιζήτητος εργένης...

Ρίχνετε την ντομάτα, τη δάφνη και τους κόκκους πιπεριού. Σιγοβράζετε το χταπόδι για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει και να μείνει με τη σάλτσα του.

Γεμίζετε τις πατάτες με το χταπόδι, χωρίς να εξέχει από το χείλος τους, και τις σκεπάζετε με τα «καπάκια». Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30-40 λεπτά, μέχρι να ψηθούν οι πατάτες. Αφαιρείτε τα καπάκια και σερβίρετε τις πατάτες σκορπίζοντας από πάνω λίγη κάππαρη.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share