Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ένα εύκολο και νόστιμο πιάτο: Μοσχαράκι με γλυκοπατάτες!

20 Φεβρουαρίου 2018 13:57
Ένα εύκολο και νόστιμο πιάτο: Μοσχαράκι με γλυκοπατάτες!

Ένα πεντανόστιμο ανατολίτικο πιάτο που θα απολαύσετε πολύ. Τα μπαχαρικά του χαρίζουν υπέροχα αρώματα και, παράλληλα, εξισορροπούν τη γλύκα της γλυκοπατάτας.

Υλικά

1½ κιλό μοσχαράκι (κιλότο ή σπάλα), σε κύβους
½ κιλό γλυκοπατάτες, κομμένες κυδωνάτες
2 κρεμμύδια μεγάλα, ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι ντοματάκια κονκασέ
1 δόση σαφράν
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
½ κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
1½ κουτ. γλυκού ρας ελ χανούτ
1 φλιτζάνι ελιές πράσινες
αλάτι, πιπέρι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγωδία στην Χαλκιδική: Σ' αυτό το σπίτι κάηκε ζωντανή η δημοσιογράφος, Καρολίνα Κάλφα! (photos)

Διαδικασία

Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρέας να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε το κρεμμύδι και τα μπαχαρικά. Συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας συνεχώς, ώστε τα μπαχαρικά να βγάλουν τα αρώματά τους.

Προσθέτετε και τα ντοματάκια, σκεπάζετε το σκεύος, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 30-40 λεπτά.

Ρίχνετε τις γλυκοπατάτες, αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το σιγανό βράσιμο για 15-20 λεπτά επιπλέον, μέχρι να μαγειρευτούν και οι πατάτες. Αν χρειάζεται, προσθέτετε λίγο χλιαρό νερό ή ζωμό κρέατος. Λίγα λεπτά πριν τελειώσει το μαγείρεμα ρίχνετε τις ελιές. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τεράστια ανάσα: Νέο μόνιμο επίδομα που θα σας επιφέρει επιπλέον 586 ευρώ! Ποιοι το δικαιούνται;

Tips
Το Ρας ελ Χανούτ είναι δημοφιλές μίγμα μπαχαρικών που χαρακτηρίζει την κουζίνα του Μαγκρέμπ και χρησιμοποιείται σχεδόν σε όλα τα φαγητά.

Στα αραβικά σημαίνει «η κορυφή του μαγαζιού», δηλαδή ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει το κατάστημα. Κάθε σπίτι, μαγαζί ή εταιρεία φτιάχνει το δικό της μίγμα.

Λέγεται, μάλιστα, ότι πολλές φορές περιέχει 100 διαφορετικά είδη μπαχαρικών και αρωματικών και οπωσδήποτε 1 τουλάχιστον αφροδισιακό είδος. Έτοιμο μίγμα Ρας ελ Χανούτ θα βρείτε στο Μπαχάρ.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share