Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τάκος “δύο επιπέδων” κι όμως δεν θα τα χορταίνεις!

6 Φεβρουαρίου 2018 17:10
Τάκος “δύο επιπέδων” κι όμως δεν θα τα χορταίνεις!

Εντάξει, εκεί που έρχεται η ώρα να “τσιμπήσεις” ή να βρεις κάτι που θα σιγοντάρει τη δροσερή μπίρα που θα πιεις χαλαρά στο μπαλκόνι αυτά τα τάκος θα είναι μία από τις πιο απολαυστικές σου επιλογές. Δες το παρακάτω video και θα καταλάβεις τι εννοούμε.

Υλικά
4 μικρές τορτίγιες, ψημένες στο γκριλ
4 τραγανές πίτες για τάκος
450γρ. κιμά μοσχαρίσιο
400γρ. φασόλια κόκινα από κονσέρβα, στραγγισμένα και πολτοποιημένα
1/2 κιλό κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3 μεγάλα μαρουλόφυλλα, κομμένα
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
150γρ. τυρί της επιλογής σας (κατά προτίμηση cheddar), τριμμένο
1 κουτ. γλυκού κύμινο
3/4 κουτ. γλυκού πάπρικα
1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο για το σοτάρισμα του κιμά
4 κουτ. σούπας sour cream, γεμάτες
αλάτι, πιπέρι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 17 παράξενα πράγματα που κάνουν οι γυναίκες και "ανάβουν" όλους τους άνδρες! Το 13ο τους απογειώνει όλους

Διαδικασία
Ζεσταίνετε καλά ένα τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο και τον κιμά. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε και τα μπαχαρικά. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά μόλις ο κιμάς είναι έτοιμος. Απλώνετε τα πολτοποιημένα φασόλια στις πίτες που ψήσατε στο γκριλ βάζοντας στη συνέχεια από πάνω τη βάση των τάκο. Προσθέτετε το ζεστό κιμά, το τυρί, το μαρούλι, την ντομάτα και 1 κουτ. σούπας sour cream στο κάθε τάκο και σερβίρετε.

Καλή σας όρεξη!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share