Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο με πουρέ πατάτας και σάλτσα λεμονιού!

28 Ιανουαρίου 2018 12:56
Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο με πουρέ πατάτας και σάλτσα λεμονιού!

Το λεμονάτο κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο, σε άλλη εκτέλεση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θλίψη: Έφυγε από την ζωή γνωστός Έλληνας δημοσιογράφος σε ηλικία 47 ετών!

Υλικά
6 φιλέτα κοτόπουλου (από 3 στήθη)
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το μαρινάρισμα
χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
ρίγανη
Για τον πουρέ πατάτας
6 πατάτες μεγάλες
5 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο, μαλακωμένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη σάλτσα λεμονιού
χυμό από 2 λεμόνια
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 ντομάτα, σε μικρούς κύβους
φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor 2 - διαρροή: Ένταση στην ομάδα των Διάσημων! Ο σκληρός στίβος μάχης και ο άσχημος τραυματισμός παίκτη! Ποια ομάδα κερδίζει σήμερα;

Διαδικασία
Ανακατεύετε τα υλικά της μαρινάδας σε πυρίμαχο ή πλαστικό σκεύος και βυθίζετε τα φιλέτα του κοτόπουλου. Τα μαρινάρετε για 2-3 ώρες. Τα αλατοπιπερώνετε και τα ψήνετε σε μαντέμι, σε αντικολλητικό τηγάνι, στο γκριλ ή στα κάρβουνα.

Ξεφλουδίζετε τις πατάτες και τις βράζετε μέχρι να μαλακώσουν. Τις πολτοποιείτε όσο είναι ακόμα καυτές, τις αλατοπιπερώνετε και τις ανακατεύετε με το βούτυρο.

Για τη σάλτσα: χτυπάτε στο μπλεντεράκι και σε μεγάλη ταχύτητα το λάδι με το χυμό λεμονιού, μέχρι να ασπρίσει το μίγμα. Ανακατεύετε μερικά φυλλαράκια ρίγανης και τους κύβους ντομάτας. Σερβίρετε αμέσως τον πουρέ με τα ψητά φιλέτα και περιχύνετε με τη σάλτσα λεμονιού.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share