Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Η συνταγή της ημέρας: Πεντανόστιμα κανελόνια με μπεσαμέλ!

22 Ιανουαρίου 2018 12:45
Η συνταγή της ημέρας: Πεντανόστιμα κανελόνια με μπεσαμέλ!

Πραγματικά ένα πολύ γευστικό πιάτο. Κάθε μπουκιά από τα κανελόνια θα λιώνει στο στόμα σας με τη μπεσαμέλ να δένει τέλεια με τα υπόλοιπα υλικά.

Για τα κανελόνια με μπεσαμέλ

1 κουτί ‏κανελόνια
1/2 κιλό ‏σπανάκι
120 γρ. ‏ξερό κρεμμύδι
100 γρ. ‏κρεμμύδι φρέσκο
2 σκελίδες ‏σκόρδο
1/2 ματσάκι ‏άνηθο (ψιλοκομμένο)
100 γρ. ‏ελαιόλαδο
‏Αλατοπίπερο
100 γρ. ‏γραβιέρα
250 γρ. ‏ανθότυρο
100 γρ. ‏πάριζα
100 γρ. ‏γαλοπούλα
100 ml ‏κρασί λευκό
2 φάκελοι ‏Μπεσαμέλ
1.500 ml ‏γάλα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor 2 - διαρροή: Ποια ομάδα κερδίζει στο σημερινό αγώνισμα; Το έντονο κλίμα στην ομάδα των Μαχητών, η παίκτρια που μένει εκτός! (video)

Εκτέλεση

Σοτάρετε τα κρεμμύδια, το πράσο και το σκόρδο στο ελαιόλαδο, σβήνετε με κρασί και αλατοπιπερώνετε.

Αφού πιει όλα τα νερά ρίχνετε και το σπανάκι και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά.

Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός της Μπεσαμέλ.

Γεμίζετε τα κανελόνια με το μείγμα και τα τοποθετείτε σε βουτυρωμένο πυρέξ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Tον γιο μου δεν τον θέλω όσο.." - Ξεσπά ο πατέρας του συζυγοκτόνου της Κοζάνης!

Γεμίζετε τα ¾ του πυρέξ με 500 ml γάλα.

Φτιάχνετε τη Μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, προσθέτετε 1.000 ml γάλα και την απλώνετε πάνω από τα κανελόνια.

Πασπαλίζετε με λίγο τυρί τριμμένο. Τέλος, ψήνετε στους 200 με αέρα για 30΄και στους 250 για 15-30΄ μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share