Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή: Πεντανόστιμα σάντουιτς με πικάντικα κεφτεδάκια και τυρί!

18 Ιανουαρίου 2018 11:52
Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή: Πεντανόστιμα σάντουιτς με πικάντικα κεφτεδάκια και τυρί!

Ακράδαντα πιστεύω πως το νοστιμότερο σάντουιτς το φτιάχνουν τα κεφτεδάκια της προηγούμενης μέρας, σε συνδυασμό με ένα- τραγανό απ’ έξω και αφράτο μέσα- ψωμάκι, όπως η μπαγκέτα.

Όλη η ελληνικότητα κλεισμένη σε ένα ψωμάκι, που τρώγεται ιδανικά μετά το μπάνιο, στην παραλία!

Υλικά

1 μπαγκέτα κομμένη στα 4 και εγκάρσια στη μέση
4 φέτες τυρί γκούντα
Για τα κεφτεδάκια
500γρ. κιμά (μίγμα χοιρινό με μοσχαρίσιο)
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 αβγό
2 φέτες ψωμί μουλιασμένο σε γάλα
1 κουτ. σούπας ρίγανη
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξυλοδαρμός Παυλίδου: Ανακοίνωση κόλαφος από το θέατρο Χυτήριο για τον Μάνο Παπαγιάννη!

Για τη σάλτσα ντομάτα

2 πολύ ώριμες ντομάτες πολύ ψιλοκομμένες χωρίς τη φλούδα
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
λίγη φρέσκια ρίγανη για πασπάλισμα

Διαδικασία

Σε ένα μπολ, ζυμώνετε πολύ καλά όλα τα υλικά για τους κεφτέδες, αφού στύψετε ελαφρά το ψωμί, και αφήνετε το μίγμα σκεπασμένο στο ψυγείο για μισή ώρα. Πλάθετε μικρά κεφτεδάκια.

Ζεσταίνετε καλά το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τηγανίζετε τους κεφτέδες. Τους βάζετε σε ένα πιάτο ή μπολ που έχετε απλώσει χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν από το λάδι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έγκλημα στην Θεσσαλονίκη: Αυτή είναι η ποινή για τον 15χρονο που έσφαξε την μικρό Τάσο πάνω σε καυγά!

Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο, φαρδύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε ελάχιστα το σκόρδο για 1 λεπτό και στη συνέχεια ρίχνετε τις ντομάτες, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο. Ανακατεύετε, σκεπάζετε το σκεύος με καπάκι και αφήνετε τη σάλτσα να πάρει μια βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγομαγειρεύετε για 20 ακόμη περίπου λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα ζουμάκια. Αφήνετε τη σάλτσα να κρυώσει.

Σε κάθε κομμάτι μπαγκέτας, μοιράζετε τη σάλτσα, πασπαλίζετε με τη φρέσκια ρίγανη, βάζετε και τα κεφτεδάκια αφού τα ζεστάνετε- για να λιώσει το τυρί πάνω τους- και 1 φέτα τυρί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νεκρός κορυφαίος Έλληνας σχεδιαστής μόδας από ανακοπή καρδιάς!

Tips
Και οι κεφτέδες αλλά και η σάλτσα, τρώγονται νοστιμότερα την επόμενη μέρα.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share